Antalya Çiçek Açan Şehirler'de Heyecan Dorukta - Son Dakika
Güncel

Antalya Çiçek Açan Şehirler'de Heyecan Dorukta

Antalya Çiçek Açan Şehirler\'de Heyecan Dorukta

Çiçek Açan Şehirler'de heyecan dorukta *- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi projesiyle katıldığı 'Çiçek açan Şehirler' yarışmasının sonuçları yarın Kanada'nın Kamloops Kenti'nde açıklanacak.

03.10.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiçek Açan Şehirler'de heyecan dorukta

*- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi projesiyle katıldığı 'Çiçek açan Şehirler' yarışmasının sonuçları yarın Kanada'nın Kamloops Kenti'nde açıklanacak.

Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törene katılmak için Kamloops'a gitti. Çiçek Açan Şehirler Başkanı Bob Lewis ve Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar'ın ev sahipliğinde Kanada ile Türkiye arasında bayrak değişimi töreni yapıldı. Bayrak değişimini Kanada adına senatör Nancy Greene, Türkiye adına da Vali Muammer Türker gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'nun katıldığı törende konuşan Kamloops Belediye Başkanı Peter Milabor, kent olarak ulusal ve uluslararası kategorilerde bu yarışmaya katıldıklarını söyledi. Milabor, "Uluslararası kategoride bizden çok daha büyük olan şehirlerle yarıştık ve kazandık. Bu nedenle umudunuzu kaybetmeyin" dedi.

Türk bayrağını Kanada Senatörü Nancy Greene'e öperek teslim ederek Kanada bayrağını teslim alan Vali Türker ise bir Türk şehrinin ilk kez yarışmaya katıldığını söyledi. 24 saat süren bir yolculuğun sonunda Kanada'ya geldiklerini aktaran Vali Türker, "Kazanmayı umut ediyoruz" dedi. Türkiye'de yerel yönetimlerin yeşil projelere fazla önem verdiğini kaydeden vali Türker, "Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gelecek yıl yapılacak. Bahçecilik EXPO'su Türkiye'nin ilk deneyimi. EXPO için çok heyecanlıyız. Yarınki ödül töreni için de umutluyuz. Gelecek yıl hepinizi Antalya'ya davet ediyoruz" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, belediyenin bayrağını Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar'a verdi ve Kamloops bayrağını aldı. Milabor'a kahve takımı takdim eden Türel, "Türk kahvesi içmelisiniz, çünkü hatırası vardır" dedi.

EXPO 2016 STANTINA BÜYÜK İLGİ VARDI

Çiçek Açan Şehirler sempozyumu ve ödül töreni, Kamloops Hokey Salonu'nda yapılıyor. 30 farklı kentten gelen yarışmacı şehirler, salonunun seyirci giriş hollerinde stantlar kurdu. EXPO 2016 Antalya Ajansı da Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda finale kalan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte stant açtı. Ziyaretçilere, Türkiye'nin ilk kez EXPO'ya ev sahipliği yapacağını ve 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla kapılarını gelecek yıl 23 Nisan'da açacağını anlattı. Standı ziyaret edenlere çeşitli hediyeler verildi.

ÖDÜLLER YARIN AÇIKLANIYOR

Ödüllerin açıklanacağı programda, Çiçek Açan Antalya tanıtım filmi gösterilecek ve projenin detaylı sunumu yapılacak. Sempozyuma verilen 4 saatlik aranın ardından da ulusal ve uluslararası kategoride ödüller açıklanacak. 30 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada, Antalya ile aynı kategoride Kanada Ontaria'dan Chatham Kent ve Sarnia kentleri, Çek Cumhuriyeti'nden Zlin, Güney Kore'den Seangbuk-gu olmak üzere 5 kent yarışıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Çiçek Açan Şehirler'de Heyecan Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement