Annesi Öldüğünden Bu Yana Konuşamıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Annesi Öldüğünden Bu Yana Konuşamıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 9 yaşındaki Aydın Ala'da görüntüler- Baba Mustafa Ala ile röportaj Annesi öldüğünden bu yana konuşamıyor- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki çocuk, annesinin hayatını kaybetmesinin ardından 6 yıldır kimseyle konuşmuyor- Uzm. Dr. Özdoğan: "Sebebi bilinmeyen nadir görülen bir durum, uzun süreli tedavi gerekiyor" MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 9 yaşındaki Aydın Ala, 6 yıl önce kaybettiği annesinin ardından kimseyle konuşmuyor.

04.08.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 9 yaşındaki Aydın Ala'da görüntüler- Baba Mustafa Ala ile röportaj Annesi öldüğünden bu yana konuşamıyor- Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki çocuk, annesinin hayatını kaybetmesinin ardından 6 yıldır kimseyle konuşmuyor- Uzm. Dr. Özdoğan: "Sebebi bilinmeyen nadir görülen bir durum, uzun süreli tedavi gerekiyor" MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 9 yaşındaki Aydın Ala, 6 yıl önce kaybettiği annesinin ardından kimseyle konuşmuyor.Söğütlüdere köyünde 11 yaşındaki kızı Eşe ve oğlu Aydın ile yaşayan Baba Mustafa Ala AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun, 2009 yılında pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden annesinin ardından konuşmadığını söyledi.Oğlu Aydın'ın 3 yaşına kadar yaşıtları gibi konuştuğunu belirten baba Ala, "Bizimle gülüp oynayan, iletişim kuran oğlum, annesinin ölümünden bir gün sonra üzüntüden kimseyle konuşmaz oldu. Kendisi konuşmadığı gibi ona karşı gösterdiğimiz davranışlara da tepki vermez oldu" dedi.İşsiz olan ve kaymakamlık ve çevresinden gelen yardımlarıyla geçimini sağlayan baba Ala, "Oğlunun tedavisini yaptırmak istiyorum ancak gücüm buna yetmiyor. Oğlumun tedavisi için bir kaç defa doktora götürdüm, doktorlar bu durumun psikolojik olduğunu söyleyerek ilaç verdiler fakat bir düzelme olmadı. Altı yıldır benimle ve ablasıyla hiç konuşmuyor, yaşıtlarına, akrabalarıyla iletişim kurmuyor, sanki çevresinde kimse yokmuş gibi yaşıyor, bizi hiç duymuyor, konuşmalarımıza karşılık vermiyor. Sadece ablası Eşe ile evde ya da bahçede oyun oynuyor. Allah rızası için oğlumun tedavisi için yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.- "Uzun süreli tedavi gerekiyor"Kadirli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Hakkı Özdoğan, Aydın'ın hastalığının nadir rastlanan bir durum olduğunu söyledi.Ala'nın özel eğitim alması gerektiğini ifade eden Özdoğan, "Aydın'ın hastalığının tam olarak sebebini bilemiyoruz. Sebebi bilinmeyen nadir bir durum. Bunun için uzun süre çocuk psikiyatristi tarafından tedavisi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Annesi Öldüğünden Bu Yana Konuşamıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Annesi Öldüğünden Bu Yana Konuşamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi
    11:50 Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi

    Muğla'da düzenlenen 'Bir kitap bir insan' projesi kapsamında Muğlalı yazar Mehmet Atilla, 550 öğrenciyle buluştu. Öğrenciler, Atilla'ya kitaplarını imzalattı ve sorularını sordu. Proje, çocukların kitaplara olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

  • Tamer Karadağlı'nın şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı
    11:46 Tamer Karadağlı'nın şikayet ettiği bina bakanlığa ait çıktı

    Çocuklar Duymasın dizisindeki rolüyle tanınan Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsızlığından şikayet etti. Ancak bina, belediyeye ait olmayıp bakanlığa aitti.

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı
    11:14 Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Sohbetlerinde Necmettin Nursaçan'ı Ağırladı

    Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu. Nursaçan, günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti ve önemli bilgiler aktardı.

  • Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu
    10:54 Troya Müzesi'ne ait dijital dergi araştırmacıların hizmetine sunuldu

    Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde bulunan Troya Müzesi, Troy Museum Journal adlı dijital dergiyi araştırmacıların kullanımına sundu. Dergi, müzecilik, arkeoloji, tarih, sanat tarihi, etnografya, sosyoloji, coğrafya, edebiyat tarihi, felsefe tarihi ve kültürel çalışmalara ait içerikler içermektedir. Amacı, bilimsel araştırmaların ve çalışmaların yayınlanması ve araştırmacılarla paylaşılmasıdır. Derginin ilk sayısı yayınlanmış olup, ikinci sayısı eylül ayında yayınlanacak ve yılda iki sayı olarak devam edecektir. Troya Müzesi, derginin uluslararası platformlarda da taranmayı hedeflemektedir.

  • Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi
    10:53 Erzincan'da Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayesinde yürütülen Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 'Birlikte Emniyetteyiz' paneli düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Panelde erken yaşta evlilik, aile içi şiddet, siber suçlar ve kadın destek hattı gibi konular ele alındı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı
    10:49 Tarihi Tuzhisar Kilisesi sahibinden satılık olarak 16 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı

    Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, 1. derecede sit alanı ve koruma altında olup, tapusu bulunmaktadır. Kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilisenin satış süreci başlamış olup, yeni sahibine hayırlı olsun denilmiştir.


Advertisement