Anne Nemutlu: Erzurum'dan Aslı Adına Adalet Çıkmadan Ayrılmayacağız - Son Dakika
Güncel

Anne Nemutlu: Erzurum'dan Aslı Adına Adalet Çıkmadan Ayrılmayacağız

Anne Nemutlu: Erzurum\'dan Aslı Adına Adalet Çıkmadan Ayrılmayacağız

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili görülen 15'nci celsede de karar çıkmadı.

23.06.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili görülen 15'nci celsede de karar çıkmadı. Anne Ayşe Elerman Nemutlu, "Erzurum'dan Aslı adına adalet çıkmadan ayrılmayacağız" dedi. Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak öldü. Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2- 6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı. Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu bulundu.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan 15'inci duruşmada anne Ayşe Elerman Nemutlu, baba Ahmet Metin Nemutlu ile sanık avukatları hazır bulundu. Nemutlu ailesi, "Duruşmanın bir an önce karara bağlanmasını istiyoruz" dedi. Hakim Haşim Kızıltaş, sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamasını için süre vererek duruşmayı 1 Ekim'e erteledi. Duruşma sonrası Adliye Sarayı önünde açıklama yapan anne Ayşe Elerman Nemutlu, şunları söyledi:

"Umarım 1 Ekim'e kadar son savunmalar hazır olur ve yeni bir süre uzatımı istemezler. Artık uzatmalarını oynayıp oyun oynuyoruz. Erzurum'dan Aslı adına adalet çıkmadan ayrılmayacağız. Adalet ne zaman nasıl sağlanacak? Bu kadar uzun sürmesi görünen gerçeklerin bir türlü sonuca bağlananaması gerçekten üzücü. Manevi olarak oldukça yorucu. Bu kadar bekledik 3,5 sene oldu. Mahkeme açılalı da 2,5 sene oldu. Umarım yeni bir 12 Ocak'tan önce sonuçlanır, daha fazla uzamaz."Avukatların dosyada karar çıkmaması için sürekli itirazda bulunduğunu belirten baba Ahmet Metin Nemutlu ise, "İlk defa bu mahkemede kendi adıma yorulduğumu hissettim. Türkiye'deki adalet sistemi ya da yöntemleri, avukatların uzatma çalışmaları, ufacık bir virgül ya da kağıt eksikliği duruşmayı 2-3 ay erteleyebiliyor. Aslı adına doğru bir karar çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Bizde destekçisi, ailesi olarak her duruşmada buradayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne Nemutlu: Erzurum'dan Aslı Adına Adalet Çıkmadan Ayrılmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement