Anketörlük Eğitimine Yoğun İlgi - Son Dakika
Ekonomi

Anketörlük Eğitimine Yoğun İlgi

Anketörlük Eğitimine Yoğun İlgi

Diyarbakır'da Anketörlük Eğitimi Sertifika Programına müracaat edenler arasında sınavı başarı ile tamamlayanlara eğitim verilmeye başlandı.

11.09.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün birlikte gerçekleştireceği Anketörlük Eğitimi Sertifika Programına müracaat edenler arasında sınavı başarı ile tamamlayanlara eğitim verilmeye başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüklerinin Türkiye Genelinde 26 ilden talep ettikleri anketörlük eğitiminin Diyarbakır ayağı Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (DÜSEM) başladı.

İki ayrı derslikte toplam 50 öğrenciye verilmeye başlanan dersler, 1 hafta sürdü. Toplam 31 saat verilen eğitim programı sonunda adaylar, sertifika sınavlarına başvuracak. Adaylar, Mesleki Yeterlik Kurumu (MYK) şartlarını yerine getirdikten sonra MYK sertifikalarını alabileceklerdir.

Bu eğitimin, gençlerin istihdamını kolaylaştırmada önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, şartları uyan her adayın katılımın kendilerine büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Anketörlük Eğitimine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement