Ankara-İstanbul Yht Hattı Seferlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Ankara-İstanbul Yht Hattı Seferlerine Başladı

Ankara-İstanbul arası yolculuk süresini 3,5 saate indiren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, seferlerine başladı.

27.07.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara- İstanbul arası yolculuk süresini 3,5 saate indiren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, seferlerine başladı. Gelecek hafta pazar gününe kadar ücretsiz hizmet verecek olan YHT için vatandaşlar gişelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Ankara-İstanbul YHT seferleri için Cuma gününe kadar boş yer yok.

Açılışı cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yüksek hızlı tren, seferlerine başladı. Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde, 27 Temmuzdan sonraki pazar gününe kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladığı YHT, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar bilet alabilmek için saatlerce bilek kuyruklarında bekledi. Gişede uzun kuyruk bekledikten sonra biletini alan vatandaşlardan Hasan Kaya, İstanbul'a gideceğini ve cumartesi için bilet bulduğunu belirterek, "Dönüş bileti yok yalnız sadece cumartesi 6 buçuk için var. Perşembeye kadar gidiş dönüş yok. Perşembeden sonra… 2 buçuk 3 saattir bekliyorum 2 tane bilet aldım" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"

YHT Ankara-İstanbul 11.45 seferinin yolcularından Hasan Kayhaoğlu, Adapazarı'na gideceklerini söyleyerek,"Biletlerimi cumartesi günü saat 08.00 ile 10.00 arası başlayacak diye söylediler. 11.00 de biletimi aldım. Oğlumla kendime aldım. 15 gün kalacağım için dönüş almadım. Dünya devleri arasına girmiş bir hızlı trenimiz var şu anda . Başbakanımızdan Allah razı olsun" dedi.

YHT yolcularından Refika ve Hasan Hüseyin Doğan çifti ise "Biletimizi dün almıştık. Sıra çoktu. 1 saat bekledik. 3 kişilik sadece gidiş aldık. Orada kalacaklar bayramdan sonra dönecekler. Hızlı tren çok güzel bir hizmet Başbakandan Allah razı olsun diyeceğiz. Hizmetleri çok güzel, trenleri bütün hizmetleri ortada" ifadelerini kullandı.

"ANKARA-İSTANBUL YHT'NİN AÇILIŞI TCDD'NİN EN BÜYÜK HAYALİYDİ"

Ankara-İstanbul YHT seferlerine ilişkin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Ankara-İstanbul YHT'nin açılışı TCDD'nin en büyük hayaliydi. Yolculuk yaparsanız görürseniz daha çok yolcular mutlu. İki türlü mutlu. Birisi tam bayram arifesinde bilet bulamam derken önlerine bedava bir bilet çıktı. Aileleriyle birlikte 5 kişi olduğunu düşün. Gidiş-geliş 500 liralık bir katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu onlar için büyük bir mutluluk. İkincisi de ülkeler artık YHT ülkesiydi ve onlarda çağdaş ülkede yaşamanın keyfini sürüyorlar. Biz de ondan mutlu oluyoruz" diye konuştu.

"ŞUANDA BİR KİŞİYE 6 CİVARINDA BİLET VERİYORUZ"

"Şuanda bir kişiye 6 civarında bilet veriyoruz" diyen Karaman, "Bunu şunun için yapıyoruz. Korkumuz var. Çünkü çok bile alıp da ileride onu başka şeylerde kullanmasın diye bir kişiye ancak 6 bilet veriyoruz. Dolayısıyla da bu biletleri başkasına parayla satmasını engellemeye çalışıyoruz. Nüfus kağıdıyla bindiriyoruz. Böylece herkes hakkı olanı yapsın istiyoruz" dedi.

"BİZ ANKARA-İSTANBUL ARASI 5 BİN YOLCU TAŞIMAYI PLANLADIK ÖNCE"

Ankara-İstanbul YHT'de taşınması planlanan yolcu sayılarına ilişkin ise Karaman şunları söyledi:

"Günlük biz Ankara-İstanbul arası 5 bin yolcu taşımayı planladık önce. 12 sefer var. Bunlar yaklaşık 5 bin yolcu taşıyacak ama bu talebe göre tren sayılarıyla ilgili artışlar imkanlar yapmaya çalışacağız. Hat oturdukça yolculuklar daha da artacak. Gelecekteki hedeflerimiz çok büyük. Dünyada nerede hangi iller arası YHT çalışıyorsa yolculukların yüzde 70'ini yüksek hızlı tren taşıyor. Dolayısıyla Türkiye'de bu gerçekleşir diye hesaplarımızı ona göre yapıyoruz. Bugün Ankara- Eskişehir arasındaki yolculukların yüzde 72'sini biz yapıyoruz. Ankara- İstanbul içinde aynı şey olabilir diye düşünüyoruz ve 50 bin yolculuk hedefliyoruz. Bugünkünün 10 misli ama bunun için tren ihtiyacımız var, birazcıkta sistemin oturmasını beklemeliyiz."

Bilet bulanın şuana kadar hiçbir şikayetinin olmadığını bildiren Karaman, "Memnuniyet oranı yüzde 100 diyebilirim ama bilet bulamayanlar şikayetçi ondan aslında bende şikayetçiyim ama yapacak fazla bir şeyim yok. Dolayısıyla da bütün yolcular memnun, yolcu olmayanlarda da tabi sıkıntılar var" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara-İstanbul Yht Hattı Seferlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası
    11:30 Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kafede kumar oynandığı tespit edilerek, 7 kişiye para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu da gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada kumar oynamada kullanılan gereçler ve 18 bin 650 lira ele geçirildi.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Denizli'de Ayakkabısında 836 Gram Reçine Esrarı Saklayan Şüpheli Tutuklandı
    11:28 Denizli'de Ayakkabısında 836 Gram Reçine Esrarı Saklayan Şüpheli Tutuklandı

    Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yakalanan yabancı uyruklu şahsın ayakkabısından 2 parça halinde 836 gram reçine esrar maddesi bulundu. Tutuklanan şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

  • Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    11:28 Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun'un Atakum ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda İ.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin evinde uyuşturucu bulunduğu bilgisi elde edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada 1155 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Çanakkale'de yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    11:28 Çanakkale'de yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından bir şahsın ikametinde yapılan aramada, 3 adet ruhsatsız tabanca ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İ.C.K. isimli şahıs hakkında işlem yapıldı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı
    11:28 Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan kontrolde Afganistan uyruklu 7 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Ayrıca araçta bulunan sahte bin 500 Amerikan doları ile ilgili sahtecilik suçundan tahkikat başlatıldı. Göçmen kaçakçılığı suçundan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği
    11:27 Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği

    Özbekistan'da ramazanda 'ağız açar' olarak adlandırılan toplu iftar geleneği yüzyıllardır yaşatılıyor. Özbek aileler, ramazan boyunca toplu iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını açıyor. Genç aileler, ramazanda baba ocağını ziyaret ederek, anne-baba ve yakınlarıyla iftar yapma geleneğini sürdürüyor. Sofrada, ailenin kız veya gelini ayağa kalkarak bir eli göğsünde, aile büyüklerine 'piyale' denilen geleneksel Özbek çay fincanıyla içeceklerini ikram ediyor. Ramazan, aileleri ve insanları birbirlerine daha da yakınlaştırıyor.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.

  • Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği
    11:26 Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği

    Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 30. Dönem POMEM öğrencileri ve personeli ile iftar yapıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve diğer protokol üyeleri de iftara katıldı.


Advertisement