Ankara-İstanbul Otoyolu Lojistik Köprülü Kavşağı Açılış Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Ankara-İstanbul Otoyolu Lojistik Köprülü Kavşağı Açılış Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ülkenin gelişmiş ve entegre bir ulaşım ağına kavuşması için atılacak adımların tespit edildiğini belirterek, "Söz konusu adımlar birer birer gerçekleştirilmekte ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için emin adımlarla yürümekteyiz" dedi.

25.05.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ülkenin gelişmiş ve entegre bir ulaşım ağına kavuşması için atılacak adımların tespit edildiğini belirterek, "Söz konusu adımlar birer birer gerçekleştirilmekte ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için emin adımlarla yürümekteyiz" dedi.

Bakan Bilgin, köprülü kavşak temel atma ve açılışları dolayısıyla Akıncı Gişeleri'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak politikalarının ulaşım ve iletişimin tüm türlerinde konfor ve güvenlik ortamını daha ileri seviyelere çıkararak, halkın ve yüklerin ulaşımını en seri ve emniyetli şekilde yapılmasını sağlayacak altyapıyı oluşmak olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak ülkenin refah yolunda attığı her adımda itici güç olmaktan kıvanç duyduklarını dile getiren Bilgin, "Yaptığımız her işin, ürettiğimiz her projenin ülkemize sağladığı pozitif enerji, bakanlığımızı da daha özgün ve ilerici hareket etmeye zorlamaktadır" diye konuştu

10. Kakınma Planı ve 62. Hükümet Programı'nda, taşımacılıktan lojistiğe geçişin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Bilgin, konuyla ilgili özel bir dönüşüm planı hazırladıklarını söyledi. Ülkenin, gelişmiş ve entegre bir ulaşım ağına kavuşması için atılacak adımların tespit edildiğini belirten Bilgin, "Söz konusu adımlar birer birer gerçekleştirilmekte ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için emin adımlarla yürümekteyiz. Bakanlık olarak lojistiği yaptığımız her projenin temel eksenine yerleştirmekle kalmadık bugüne kadar yük taşımacılığını artırmak amacıyla 20 yerde lojistik merkez kurulmasını planladık. Bunlardan 7'si hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

"Ankara'ya 2003'ten bu yana 15 milyar lira yatırım yapıldı"

Bozüyük, Mardin, Erzurum, Mersin Yenice, İzmir Kemalpaşa lojistik merkezlerinde ise inşaat işlerinin devam ettiğini, diğer lojistik merkezlerle ilgili proje, ihale ve kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü anlatan Bilgin, bugün açılışı yapılan bu kavşak ve bağlantı yolları, lojistik strateji çerçevesinde ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Bakanlıkça Ankara'ya 2003 yılından bu yana yaklaşık 15 milyar lira yatırım yapıldığını kaydeden Bilgin, başkentin karayolu ve demiryolu ağlarıyla örüldüğünü, havacılığın da her geçen gün daha ileri seviyelere geldiğini bildirdi. Ankara'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi geren Bilgin, Ankara- Sivas hızlı hattı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Bilgin, ilave pist yapımı projesinin süren Esenboğa Havalimanını yurt dışı uçuşlarının merkezi haline getirmek için bütün gayretleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Edirne'den Urfa'ya kesintisiz yol koridorunun sağlanacağı Ankara- Niğde Otoyolu'nun ihale çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bilgin, Ankara- Samsun Otoyolu'nun ilk kademesi olan Ankara-Kırıkkale- Delice Otoyolu'nun proje çalışmalarının tamamlandığını, uygulama proje çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl ihale ilanına çıkmayı planladıklarını kaydetti.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da Türkiye'de ulaşım ihtiyaçlarını karşılayarak gelişmiş ülkelerin standartlarına ulaşmak ve yollarda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürdükleri çalışmalarla ülkenin her köşesinin ulaşılır ve kavuşulur hale geldiğini ifade etti.

Genel Müdürlüğün, karayolu ulaşımının etkin, ekonomik, sürdürülebilir ve çevre dostu olması hedefiyle hizmet verdiğini belirten Turhan, "Günümüz koşullarına uygun, gelişmiş ve yeterli bir ulaşım sisteminin ekonomik ve sosyal fırsatlar oluşturarak milli kalkınmayı artıracağı bilinciyle yapımını sürdürdüğü bölünmüş yollarımızın uzunluğu bugün 23 bin 720 kilometreye ulaşmıştır" diye konuştu.

Bakan Bilgin ve beraberindekiler, konuşmaların ardından Lalahan Köprülü Kavşağı, Ankara- Gerede Otoyolu Kazan Bağlantı Kavşağı ve Polatlı Köprülü Kavşak açılışları ile Gölbaşı Kulu ayrımı- Haymana yolu toprak tesviye, sanat yapıları ve üstyapı yapım işi ile Gölbaşı-Ahiboz arası muhtelif kesimlerde 5 adet köprülü kavşak yapım işinin temelini attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankara-İstanbul Otoyolu Lojistik Köprülü Kavşağı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement