Ankara Emniyeti Bayram Dolayısıyla Tedbirlerini Artırdı - Son Dakika
Güncel

Ankara Emniyeti Bayram Dolayısıyla Tedbirlerini Artırdı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamında geçirmeleri için bir takım tedbirlerin alındığını açıkladı.

16.09.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamında geçirmeleri için bir takım tedbirlerin alındığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri için güvenlik tedbirlerini artırdığını yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada şube müdürlüklerinin görev alanlarında aldığı tedbirler ayrı ayrı sıralanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgelerinden olan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle 18 Eylül 2015 Cuma gününden itibaren başlayan tatil sürecinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek amacıyla Müdürlüğümüze bağlı tüm şubelerimiz tarafından oluşturulan özel ekiplerimiz ile genel güvenlik önlemlerine ek olarak bir dizi tedbirler alınmış olup vatandaşlarımızın huzurlu bir ortamda mutlu bir bayram geçirmeleri için "her zaman, her an, her koşulda" görev anlayışıyla, özveriyle tüm personelimiz 24 saat görevlerinin başında olacaklardır.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimizce; İl merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek için resmi ve sivil ekiplerimizin devriye hizmetlerinin yanında yaya ekiplerimiz de görevlendirilmiştir. Halkımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogarlar, mezarlıklar, camiler, hayvan pazarları ve kurban kesim yerlerinde sahte para ve dolandırıcılık, hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık ve diğer asayiş olaylarına karşı ekip ve personel sayısı maksimum düzeye çıkartılarak vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde bayram tatilini geçirmeleri sağlanacaktır.

Şehiriçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce; Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili ilimiz genelinde bulunan alışveriş ve eğlence merkezleri, gar, otogar, (AŞTİ), havaalanı güzergahında, cami, mezarlıklar, halkın yoğun olarak bulunabileceği kurban satış-kesim yerleri ile 19 Mayıs Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlana Bulvarı gibi araç yoğunluğunun fazlaca bulunduğu ana arterlerde ve güzergahlarda ek tedbirler alınmıştır. Ayrıca, otobüs denetimlerinin en üst seviyede ve mevsim şartları da göz önüne alınarak denetlenmesi için Otogarda (AŞTİ)'de bulunan personel sayımız arttırılmış, bayram ziyaretleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında ve duraklarındaki yoğunluk dikkate alınarak bu gibi yerlerdeki kontroller arttırılacaktır."

"18 Eylül 2015-28 Eylül 2015 tarihleri arasında Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarında vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile koordine kurularak yapımı devam eden kısa süreli yol çalışmalarına ara verilmesi sağlanmıştır" denilen açıklamada, "Yol yapım çalışmaları devam etmekte olan Konya yolu 27. kilometrede Karaoğlan köprülü kavşak çalışması nedeniyle yol çift yönlü olarak servis yolundan verilecek olup, çalışma alanlarında sürücülerin işaret ve levhalara dikkat etmesi gerekmektedir. Samsun yolu Çalışkanlar, Ortaköy, Gökçeyurt, Maliye Noktası kavşakları ile Konya yolu TŞOF kavşağı beton bariyerlerle (new jersey) kapatılarak, yol bu noktalarda transit olarak verilecektir.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılan ve kaçak yollarla ülkemize girişi yapılan 10 numara yağ konusunda denetim ve operasyonlar arttırılmıştır.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, bonzai ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili uyuşturucu tacirlerine karşı oluşturulan Narkotik ekipleri ve diğer ekiplerle gerekli önlemler alınmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce; 15 Eylül 2015-23 Eylül 2015 tarihleri arasında ilimiz sınırları içerisinde bulunan Çankaya (Mühye), Keçiören (Ovacık), Etimesgut (Optimum AVM yanı) da açılan kurbanlık satış alanları ziyaret edilerek, yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para konularında bilgilendirme çalışmaları yapılarak, bahse konu suçlarla karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat'ı arayarak bilgi vermeleri istenmiştir.

Bu kapsamda il merkezinde alınan tedbirlerde; 101 Şehiriçi ve Bölge Trafik Ekibi, 59 Asayiş Şube Ekibi, 19 Terör Şube Ekibi, 14 Güvenlik Şube Ekibi, 28 Kaçakçılık, Mali, Narkotik, Organize ve Çocuk Şube Ekibi, 140 Asayiş Devriye Ekibi olmak üzere toplam 361 ekip ve 23 Eylül 2015 günü Müdüriyet Personelinden 14 amir, 120 polis memuru yaya devriye olarak görevlendirilmiştir.

Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı süresince kamu düzeninin dirlik ve esenlik yönünde korunmasında, gün içerisinde insan hareketleri yönüyle oldukça yoğun olan bölgelerde (AŞTİ, Havalimanı, Tren Garı vb.) yaya devriyeler ve motorize ekipler aracılığıyla suç (kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para vb.) ve suçluyla mücadele kapsamında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde halkın esenliğinin sağlanması açısından özverili çalışmalarımız sürmektedir" ifadelerine yer verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Emniyeti Bayram Dolayısıyla Tedbirlerini Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement