Ankara Dob Müdürü Çınar İstifa Etti - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara Dob Müdürü Çınar İstifa Etti

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Müdürü Aykut Çınar'ın istifa ettiği bildirildi.

26.08.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Müdürü Aykut Çınar'ın istifa ettiği bildirildi.

ADOB'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun müdürü ve sanat yönetmeni Çınar'ın görevinden istifa ettiği, yerine vekaleten besteci ve orkestra şefi Mustafa Erdoğan'ın atandığı belirtildi.

Açıklamada, 1 Ağustos 2012'de göreve gelen Çınar'ın, görevde kaldığı sürede kırılması zor rekorlara imza attığına işaret edildi.

Çınar yönetimindeki ADOB'un iki sezonda toplam 497 temsil yaptığı, bu temsilleri 257 bin 141 biletli seyircinin izlediği ve 1 milyon 500 bin lira üzerinde hasılat elde edildiği kaydedildi.

Açıklamada, kurumun 4 dünya prömiyeri ve 2 Türkiye prömiyeri yapıldığını, Sevginin Bedeli ve Kont Dracula gibi Türk bale tarihine geçecek iki önemli eserin yanı sıra Nasreddin Hoca çocuk operası ve bir modern dans eseri olan Arda Boyları'nın sergilendiği belirtildi.

Turneler ve festivallerin yanı sıra, bu dönemde, Mozart'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndan etkilenerek bestelediği Saraydan Kız Kaçırma operasının ADOB tarafından Çin'de ilk kez sahneye konulduğu anımsatıldı.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ankara'da bulunan ilkokullarda, huzurevlerinde ve cezaevlerinde konserler verildi, opera ve bale sanatını halka tanıtmak için yoğun çaba sarf edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Çınar'ın yaşamına solist sanatçı olarak devam edeceği de bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara Dob Müdürü Çınar İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement