Ankara'daki Terör Saldırısına İzmir'den Tek Ses (2) - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Terör Saldırısına İzmir'den Tek Ses (2)

Ankara\'daki Terör Saldırısına İzmir\'den Tek Ses (2)

Türk BAYRAĞI YANINDA SİYAH BAYRAK Ankara'daki terör saldırısını protesto eden İzmir'deki, çeşitli siyasi partiler, sendikalar ile sivil toplum kuruluşları üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

12.10.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk BAYRAĞI YANINDA SİYAH BAYRAK

Ankara'daki terör saldırısını protesto eden İzmir'deki, çeşitli siyasi partiler, sendikalar ile sivil toplum kuruluşları üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu. Protestocuların yürüyüşü sırasında İzmirliler de evlerinin balkonuna, hem Türk bayrağını hem de matemi simgelemesi için siyah bayraklar astı. Grupların meydana girişlerinin tamamlanmasının ardından, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, hükümet yandaşı olarak nitelediği bazı gazetelerin terör saldırısını sayfalarına yansıtma şeklini protesto etti. Sarı bu gazeteleri kürsüde gösterdikten sonra yere attı ve satın alınmaması çağrısı yaptı. Çocuğunu kaybeden bir annenin artık barış istediğini yinelediği protestoda, mitinge İzmir'den katılıp hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasından sonra saygı duruşu yapıldı.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

CHP ve HDP milletvekillerinin destek verdiği protesto gösterisinde, ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını yapan TMMOB İzmir Sözcüsü Melih Yalçın, "10 Ekim 2015, dünya toplumsal mücadeleler tarihinde, barış isteyen kitlelere yönelik belki de en kanlı, en alçak saldırının gerçekleştirildiği gün olarak yerini alacak. Türkiye Cumhuriyeti devleti de tarih boyunca bu saldırının doğrudan ya da dolaylı faili olarak bilinecek. Cumartesi günü, Türkiye'nin her yerinden on binlerce kişi daha fazla canın yitirilmemesi, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından sonlandırdığı çatışmasızlığın yeniden tesis edilmesi temel talebiyle Ankara'da buluştu. Ancak emek ve demokrasi güçlerinin, onlara omuz veren yurttaşların bu talebi, kaybettikleri iktidarı savaş ve kaos ile geri almaya çalışanları rahatsız etti. Savaş politikalarına karşı geniş kitlelerin bir arada görülmesini, gür sesinin duyulmasını engellemek isteyenler daha mitingimiz başlamadan ortalığı kan gölüne çevirdiler" dedi. Olaylar konusunda hükümeti suçlayan Melih Yalçın şunları söyledi:

"Katilleri tanıyoruz. Katiller, saldırının gerçekleştiği alana sadece 5-6 kilometre mesafede bulunmaktadır. Katiller, sandıkta mutlak hakimiyetini '400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün' tehdidiyle sağlamaya çalışan ve bu tehdide destek verenlerdir. Katiller, 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarını hazmedemeyen, 1 Kasım'da hezimete uğramamak yolunda yüzlerce gencimizin ölümüne yol açan, şehirleri tanklarla, toplarla, keskin nişancılarla kuşattıran, çocuk yaşlı demeden sivil katliamı yapanlardır. Katiller, yalana, talana, hırsızlığa karşı sesini çıkaran Türkiye halklarına, temel demokratik haklarını talep eden Kürt halkına karşı savaş ilan edenlerdir. Katiller, yüzlerce insan yerlerde paramparça yatarken, vatandaşına yardım etmeyen, aksine onlara yardım etmeye çalışanlara copla biber gazıyla saldıran emniyet görevlileridir. Katiller 'güvenlik zafiyeti yok' diyenler, 'istifa edecek misiniz?' sorusuna gülen Bakanlardır. Katili tanıyoruz, unutmayacak, affetmeyecek, hesap soracağız."

Terör protestosu, katılımcılarını hayatlarını kaybedenler adına denize karanfil atmasıyla sona erdi. - Deki

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Terör Saldırısına İzmir'den Tek Ses (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement