Ankara'daki Saldırıyı Yapan Canlı Bombaların Hangi Şifreyi Kullandığı Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Saldırıyı Yapan Canlı Bombaların Hangi Şifreyi Kullandığı Belirlendi

Ankara'daki Barış mitingini kana bulayan iki canlı bombanın ''10. ayın 10. günü saat 10.00'' şifresi ile hareket ettikleri ortaya çıktı.

12.10.2015 00:40  Güncelleme: 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da gerçekleştirilen cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Eylem planının 10.10.2015 saat 10.00" olarak belirlendiği, bombanın ise 4 dakika gecikme ile patlatıldığı ortaya çıktı. Bu arada hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte ölü sayısı 105′e yükseldiği iddia edildi.

BOMBACIYLA İLGİLİ YENİ BİLGİLERE ULAŞILDI

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet birimleri, bombacılarla ilgili yeni bulgulara ulaştı.Savcılığın, saldırıyı özellikle IŞİD ve PKK'nın gerçekleştirdiğinden şüphelendiği belirtilirken, daha önce Türkiye'den IŞİD'e katıldığı tespit edilen kişilerin 21 yakınından DNA örneği alındı. Bu örnekler, cesetlerden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

21 KİŞİDEN DNA ALINDI

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda incelemeye alınan ve iki saldırgana ait olduğu değerlendirilen cesetlerden birinin sadece belden aşağısı, diğerinin ise göğsünün yarısı ve yukarısı bulundu ve incelemeler bu parçalar üzerinde yapılmaya başlandı. Patlamanın etkisiyle saldırganların vücut bütünlüğünün büyük ölçüde kaybolmuş olması kimlik tespitini zorlaştırdığından, DNA testi yapılıyor. Bu amaçla daha önce IŞİD'e katıldığı tespit edilen kişilerin yakınlarından oluşan 21 kişiden DNA örneği alındı.

CESEDİ BİNANIN ÇATISINA SIÇRADI

Savcılık ve emniyet kaynakları,canlı bombaların olay yerine ayrı ayrı geldikten sonra peş peşe bombaları patlattıkları ve patlamanın etkisi ile bombacılardan birinin vücut parçalarının çevredeki bir binanın çatısına kadar sıçradığı belirlendi.

ALAGÖZ ŞÜPHESİ

Polis, olay yerini gören tüm kameralardan alınan görüntüleri de incelemeye aldı. Bu görüntüler, yüz tanıma sistemi yoluyla inceleniyor. Polisin saldırıyı özellikle IŞİD ve PKK tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durduğu ifade ediliyor. Faillerden birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle eldeki ceset parçaları ile Alagöz ailesi arasında da DNA testi yapılacak.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ ARANIYOR

Öte yandan, olayla ilgili ortaya skandal bir iddia daha atıldı. İddiaya göre, saldırıdan 3 gün önce istihbarata bir ihbar geldi. Bu ihbarda, iki canlı bomba ile bir bomba yüklü aracın Ankara'da eylem hazırlığında olduğu belirtildi. İstihbarat birimleri, ihbarı polise iletti ancak somut ilerleme sağlanamadı. Barış mitinginde iki canlı bombanın kendini patlatması üzerine polis Ankara içinde bomba yüklü araç aramaya başladı. (Kaynak: Sözcü)

Ankara\'daki Saldırıyı Yapan Canlı Bombaların Hangi Şifreyi Kullandığı Belirlendi

Son Dakika Güncel Ankara'daki Saldırıyı Yapan Canlı Bombaların Hangi Şifreyi Kullandığı Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • Eskişehir : Allah akp nin belasını versin 59 105 Yanıtla
  • ..: Akp yaptı 50 100 Yanıtla Vatandas: Cussss yA yeter artik bi bitmediniz 21 16
  • Misafir: Yapan AKP yandaşi işid bakın Göreceksiniz 25 107 Yanıtla ANBARALAN GIRESUN: Belkide isid yandasi akp demeliydin 8 30
  • Hakan: Akp cildirmis nereye saldracagini 39 73 Yanıtla 44Malatya: Malligin bu kadarı 36 14
  • ad: Katil akp terörist apk 47 49 Yanıtla
  • Şükrü ercan: Arkadaşlar çare chp başka yol çıkmax yol 9 81 Yanıtla
  • Başkanım : Hdp ve pkk yaptı var mı ötesi 57 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement