Katliamın Simgesi Dilan'ın Yürek Burkan Hikayesi - Son Dakika
Güncel

Katliamın Simgesi Dilan'ın Yürek Burkan Hikayesi

Ankara'daki katliamda hayatını kaybeden fabrika işçisi anne babanın kızı Dilan Sarıkaya'dan geriye akıllardan silinmeyecek fotoğrafı kaldı.

11.10.2015 16:20  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye dün tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadı. Ankara'daki barış mitingi öncesinde 3 saniye arayla iki canlı bomba patladı. 95 kişi feci şekilde can verdi, 65'i ağır, 246 kişi yaralandı. Türkiye'yi derinden sarsan olayda hafızalarda yer eden bir fotoğraf vardı. Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Dilan Sarıkaya kanlı meydanda cenazeler arasındaydı. Yerde yaralı yatıyordu ve başında ayrılmayan arkadaşı vardı fotoğrafta. Sonra o fotoğrafın sonrasını da gördük. Taşıdığı barış bayraklarından birinin üzerine yatırıldı. Dilan'ı ilk yardım yine meydanda yapıldı.

TÜRKİYE'NİN BELLEĞİNE KAZINAN FOTOĞRAF

O fotoğraf Türkiye'nin belleğine kazındı ama saldırıda ağır yaralandığı bilinen ve kendisine ulaşılamayan Dilan Sarıkaya'nın cenazesi saatlerce arandı. Dilan'ın cansız bedeni saatler sonra babası tarafından teşhis edildi.


SON NEFESİNİ ARKADAŞININ KOLLARINDA VERDİ

Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerden Çukurova Üniversitesi öğrencisi Dilan Sarıkaya henüz 22 yaşındaydı. Korkunç patlamada, arkadaşının kollarında son nefesini verdi. Dilan'dan geriye ise bu fotoğraflar kaldı.


Adana EMEP üyesi Dilan Sarıkaya, Kabasakal Mezarlığı'na defnedilecek.

TEYZESİ YIRTIK AYAKKABILARINA SARILDI

Öte yandan yakınlarının sevgi dolu olarak tanımladığı Dilan Sarıkaya'nın ölüm haberini ailesi televizyondan öğrendi. Sarıkaya ailesinin üst katında oturan teyze Yıldız Erdoğan, yeğeni Dilan'ın yırtık ayakkabıları ve fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Acılı teyze, Dilan Sarıkaya'nın hayat dolu bir kız olduğunu anlattı. Onun okula giderken giydiği ve yırtık olan ayakkabısını gösteren Yıldız Erdoğan, Dilan'ı şöyle anlattı:


Dilan'dan geriye ise bu fotoğraflar kaldı.

"Kalbinde asla kötülük taşımıyordu. O çocuk oraya silahla gitmedi, yüreğinde sevgi ile gitti. Dilan'la hayallerimiz vardı. Hayallerimizi mahvettiler, bitirdiler. Kalbinde sadece sevgi, barış, umut vardı, hayalleri vardı o çocuğumun. Hayallerimizi bizden aldılar. Bir çocuğu öldürdüler 100 kişiyi yaktılar, yaktılar bizi."

TELEFONUNU BAŞKASI AÇTI

Dilan'ın eniştesi Sami Erdoğan ise son ana kadar Dilan'ın yaralı olduğunu bildiklerini anlatırken şöyle dedi:

"Patlama haberini televizyondan duyunca telefonla Dilan'a ulaşmaya çalıştık. Başkası açtı. Açan kişi Ankara'da büyük bir patlama olduğunu, telefonu bulduğunu sahibinin kim olduğunu bilmediğini söyledi, 'Gelin telefonunuzu vereyim' dedi. Arkadaşlarına ulaşmaya çalıştık. Ulaşabildiklerimiz yaralı olduğunu söylediler. Saat 20.00'ye kadar yaralı olduğunu biliyorduk. Benim kızım sosyal medyadan gördüğü bir fotoğrafı gönderdi. Bu fotoğrafta Dilan vardı. Umutla 'yaralıdır' diye bekledik. En son babasıyla akşam saat 20.00'da konuştuğumuzda acı haberi öğrendik. Çocuklarımızı asker elbisesi, polis elbisesi, terörist üniforması giydirip öldürüyorlar. Sonra oturup saraylarında, konaklarında, köşklerinde yüzde hesabı yapıyorlar. Bize kaç oy getirir diye hesap yapıyorlar. Onların hesaplarına da lanet olsun. Vebali boyunlarına olsun."

İŞÇİ ANNE BABANIN KIZI

Hayatını kaybeden Sarıkaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda da anne ve babasının bir zamanlar Adana'daki Çukobirlik fabrikasında çalıştığı anlaşılıyor.

İşte Sarıkaya'nın anne ve babasının fotoğrafları:

Katliamın Simgesi Dilan\'ın Yürek Burkan Hikayesi

Son Dakika Güncel Katliamın Simgesi Dilan'ın Yürek Burkan Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (68)

  • : sanane barış mitinginden be kizim....okulunu oku keyfine bak 44 54 Yanıtla
  • tuncay: Hem Savaşı başlatıyorsunuz, hemde barış istiyorsunuz. kardeşim bu toplumda fikirleriniz kabul görmüyor, itibar edilmiyor. Bunu basmayan kafanızla anlamak için kendinizi zorlayın. Toplumdan kabul görmeyince tek bildiğiniz şey yakmak, yıkmak, Bu ülke için bugüne kadar ne yaptınız, hangi eseriniz var. 13 77 Yanıtla
  • insanlık öldümü: insanların ölümüne sevinenlere lanet olsun 40 29 Yanıtla
  • Furkan: Yorumlara bakıyorum allah akıl versin bu kadar insan hayatını kaybetmiş biraz vicdan 55 9 Yanıtla
  • OLAYA BAK: NE ACITASYON YAPIYORSUNUZ.PKKLI TERÖRİSTİ BİZE MASUM EV KIZI DİYE Mİ YUTTURACAKSINIZ.YA SİZ NE SANIYORSUNUZ BU MİLLETİ.TESCİLLİ VATAN HAYİNİ BU VE DİĞERLERİ LAYIĞINI DA BULMUŞ. 32 27 Yanıtla
  • bingollu zaza hasan: kafir isit bile ortagi akpden iyidir. musluman olarak akpden nefret ediyorum. 14 43 Yanıtla
  • düşündürücü: dilanın hesabını sıhhiyede miingden önce gülerek kameralara yansıyan demirtaş,sırrı süreyya,figen yüksekdağ,disk başkanı beko ve yanındakilerden sorarsınız inşallah...evlat acısını bu ülke evlatları yaşadı ve piyon pkk,tkpml,dhkpc ve ışid sayesinde halen yaşıyor... 16 40 Yanıtla
  • rumuz: benim babamda işci. bende maasalı olarak calısıyorum. bu kadar acınacak bişi yok.zaten turkıyedeki işci kesımının dramı bıtmiyor. illa ölmek gerekmiyor. milletin kafasını karıstırmayın boyle sacma sapan haberlerle. önce lailahe illallah MUHAMMEDERRASULULLAH. şimdi senı kurtarsın ağa babaların.nr işin var senın bu yasta memleketınden uzak bı yerde. annenın yanında mutfakta veye derslerının basında olman gerekmezmıydı. yoksa çok mu basarılısın akıllısın. 41 12 Yanıtla
  • aklın yolu: Akp ye katil diyenlerin Allah yanlarına bırakmasın 23 27 Yanıtla
  • cennet vatan bizim: Niye hep birbirlerine benziyorlar ki ya???surat ifadesi tip 30 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti
    12:38 AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler'i ziyaret etti. Dönmez, ziyarette şehit annesinin metanetine ve dik duruşuna şahit olduğunu belirterek, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı. Ziyarette dua edildi.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.

  • Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    12:36 Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanan şüpheli, tutuklandı. Didim Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ç.K. adlı şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 25,56 gram esrar ve 58 bin TL ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.


Advertisement