Ankara'daki Patlamada Ölen Ayşe ve Berna Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Patlamada Ölen Ayşe ve Berna Son Yolculuklarına Uğurlandı

Ankara\'daki Patlamada Ölen Ayşe ve Berna Son Yolculuklarına Uğurlandı

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden HDP Karşıyaka ilçe yöneticisi Ayşe Deniz ile annesi ve babası çocukken ölen kimsesi olmayan üniversite öğrencisi Berna Koç’u, İzmir’de yaklaşık bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

12.10.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden HDP Karşıyaka ilçe yöneticisi Ayşe Deniz ile annesi ve babası çocukken ölen kimsesi olmayan üniversite öğrencisi Berna Koç'u, İzmir'de yaklaşık bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

Ankara'da patlamanın ardından yakınları tarafından cenazesi alınan, HDP Karşıyaka İlçe yöneticisi mali müşavir Ayşe Deniz ve Celal Bayar Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünü okuyan 20 yaşındaki Berna Koç'un cenazeleri İzmir'e getirildi. Ayşe Deniz ve Berna Koç için Karşıyaka Soğukkuyu Camii'nde tören düzenlendi. Törene HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Muhasebeciler Başkanı Feyzullah Topçu, Ayşe Deniz'in yakınları, çalışma arkadaşları ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Cenazeye katılanlar, güvenlik tedbiri nedeniyle camii üstünde dolaşan helikoptere tepki gösterdi. Öte yandan cenazeye katılan grup, camii yakınında bulunan binada asılı AK Parti'nin seçim pankartını indirdi. Cenazeye katılanlar saldırıyı kınarken, Ayşe Deniz ve Berna Koç için gözyaşı döktü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Berna Koç'un cenazesini kadınlar taşırken, Ayşe Deniz'in babası cenazeyi kadınlara taşıtmadı. Bu nedenle kısa süreli gerginlik çıktı. Tartışma büyümeden engellenirken cenazeler slogan eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Deniz ve Koç'un cenazeleri, Doğançay Mezarlığı'nda defnedildi.

Ölenlerden kimsesiz 20 yaşındaki Berna Koç'un bir yandan temizlik işçisi olarak çalıştığı, bir yandan da üniversite sınavına girip Celal Bayar Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünü kazandığı belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Patlamada Ölen Ayşe ve Berna Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement