Ankara'da Samsun Günleri - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Samsun Günleri

Ankara\'da Samsun Günleri

Ankara Samsun Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen ve Samsun ve ilçelerinin kültürlerinin tanıtıldığı Samsun Günleri, Ankara AKM’de başladı.

18.09.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Samsun Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen ve Samsun ve ilçelerinin kültürlerinin tanıtıldığı Samsun Günleri, Ankara AKM'de başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 18-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Samsun Günleri'nin açılışının Samsun milletvekili olan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptı. Ankara Samsun Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen ve Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ilçe belediyeleri ile STK'ların destek verdiği Samsun Günlerinin açılışına Bakan Kılıç'ın yanı sıra Samsun Vali Vekili Mehmet Ali Karatekeli, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve Ankara'da yaşayan Samsunlu bürokratlar katıldı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün hazırladığı Osmanlı saray kıyafetleri defilesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterileri ilgi ile izlenirken, Ankara'da düzenlenen tanıtım gününe katkı verenlere teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Burada hasret giderilecek, hatıralar, anılar konuşulacak. Bir kentin sahip olduğu sosyo-kültürel değerlerin tümü anı tazelemede birer faktör olması yaşatılacak. Türkiye'nin 10 güzel şehrinden birisi olma yolunda ilerleyen Samsun'u geleceğin yıldızı yapma yönünde durmaksızın çalışıyoruz. Sadece şehri geliştirmek, modern bir hale getirmekle kalmayarak, şehrimizin ekonomisi ve sanayisini büyütmeye, her türlü altyapıyı yapmaya ve geliştirmeye yönelik doludizgin koşuyoruz" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy'un Diyarbakır'a Vali olarak atanması, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Vali olarak Samsun'a atanması nedeniyle arada oluşan boşlukta Samsun Vali Vekili görevini yürüten Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Samsun'un sanayi, tarım ve ticarette marka olma yolunda önemli mesafeler aldığını, fakat turizmde arzu edilen noktaya ulaşamadığını ifade etti. Karatekeli, "Bunun yolu tanıtımdan geçiyor. Tanıtım ve turizm çok uzun soluklu bir maratondur. Bu konuda marka olan şehirlere baktığımızda 40-50 yıl önce bu çalışmalara başladıklarını görüyoruz. Bizde yılmadan bu çalışmalarımıza devam edeceğiz, Samsunumuzun turizmde de kuvvetli olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"SAMSUN İLKLERİN ŞEHRİ"

Samsun Günleri etkinliğinin daha önceden farklı şehirlerde düzenlediğini, Ankara'da bu konuda bir eksiklik olduğunu, bu eksikliği gidermek için Ankara'da Samsun Günleri etkinliğinin düzenlendiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'un tarihi hakkında bilgiler verdi. Atatürk'ün Milli Mücadeleyi Samsun'dan başlattığını, Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Samsun'dan başlattığını hatırlatan Çağatay Kılıç, "Samsun ilklerin şehri" açıklamasında bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalardan övgü ile söz eden Bakan Kılıç, "Her türlü alt yapı çalışmalarında büyük bir ivme kazanmış, ulaşım, çevre düzenlemesinde, farklı projelerin Samsun'a kazandırılmasında büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Samsun'u daha büyük bir ivme ile çok farklı noktalara taşıyacaklarını belirten Bakan Kılıç, her alanda her zaman bütün yöneticilerle iyi bir diyalog içinde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, "Çok yakın zamanda Samsunumuz bugün olduğundan çok büyük yerlere gelecek. Samsunumuzu turizm, sanayi, hizmet sektöründe nasıl daha fazla kalkındırabiliriz, Samsun'da Türkiye'nin farklı illerinden gelen yatırımları, yurtdışından gelen yatırımları nasıl çekebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından tanıtım günlerine katılan davetliler, AKM içinde açılan stantları gezdi. İlk olarak Samsunspor standını ziyaret eden Bakan Kılıç, burada Kulüp Başkanı Emin Kar ile görüştü, boynuna taktığı Samsunspor kaşkolü ile poz verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement