Ankara'da Şafak Operasyonu: 30 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Şafak Operasyonu: 30 Gözaltı

Ankara\'da Şafak Operasyonu: 30 Gözaltı

Ankara'da polis, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 30 kişiyi gözaltına aldı

22.04.2014 09:07  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da "torbacı" tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Altındağ'daki 55 adrese baskın düzenleyen narkotik polisi, uyuşturucu maddenin yanı sıra çok sayıda silah ve kesici alet ele geçirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla, Hıdırlıktepe, Yenidoğan ve Çinçin'de bulunan yaklaşık 55 adrese şafak vakti düzenledikleri operasyonda, "torbacı" tabir edilen uyuşturucu satıcısı 30 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyona özel harekat ekipleri de destek verdi.  Akrep tabir edilen zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonda güvenlik güçleri, Çinçin, Yenidoğan ve Hıdırlıktepe'nin tüm giriş ve çıkışlarını tuttu.

Zanlılara ait evlere, kapıları kırarak giren özel harekat polisleri ile asayiş ve narkotik ekipleri, eğitimli köpeklerin de yardımıyla evlerin gizli bölmelerinde silah ve uyuşturucu aradı. Bu ekiplere, çevik kuvvet polisleri de destek verdi.

Polisin baskın düzenlediği evlerde satışa hazır halde esrar, eroin, bonzai ve uyuşturucu hapların yanı sıra çok sayıda pompalı tüfek, tabanca ve mermi ile kesici aletler ele geçirildi.

Operasyon sırasında 2 polis helikopterinden havadan denetim yapıldı. Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, helikopterden operasyonu yönetti. Ele geçirilen silah ve uyuşturu maddeler incelenmek üzere Ankara Emniyetine götürüldü.

Zanlılar da sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement