Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor

Ankara, Yenimahalle'deki kentsel dönüşüm bölgesindeki gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor.

31.08.2014 17:50  Güncelleme: 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor. Görüntü İstanbul Fikirtepe'nin ortasında tek kalan gecekonduyu anımsatıyor.

"BİRÇOK GECEKONDU YIKILDI"

Urankent Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan, gecekondu sahibi Sait Kaplan, Yenimahalle Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölgedeki birçok gecekondunun yıkıldığını belirtti.

"TEK BAŞINA HALA AYAKTA"

Diğer gecekondu sahiplerinin belediye ile uzlaştığını, ancak kendisinin talepleri karşılanmadığı için evinin yıkılmasına izin vermediğini anlatan Kaplan, bu nedenle çevrede inşaat başlamasına rağmen evinin tek başına hala ayakta durduğunu söyledi.

"FİKİRTEPE'Yİ HATIRLATIYOR"

İnşaat alanının ortasında kalan evinin, İstanbul Fikirtepe'deki gecekonduyu anımsattığını ifade eden Kaplan, belediyeyle ilgili devam eden mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar evinde oturmaya devam edeceğini bildirdi. Kaplan, evlerinin bahçesinin bir bölümünün projeyi yürüten inşaat firmasının iş makineleriyle yıkıldığını, ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

"BİN 98 GECEKONDU YIKILDI"

Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da belediyenin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yürüttüğü proje çerçevesinde, bin 98 gecekondunun yıkılarak yerine bin 502 konutun inşa edildiği bildirildi.

Projenin hızla devam etmesine karşın 19 gecekondu ile anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

"YASAL SÜRECİN SONA ERMESİ BEKLENİYOR"

Sorunun, "evrak eksikliği nedeniyle imar affından yararlanamayan ve hiçbir hakkı bulunmayan vatandaşların evlerinden çıkmak istememesinden ve bazı hak sahiplerinin açtığı davaların devam etmesinden" kaynaklandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak yasal sürecin sona ermesinin beklendiği, belediye lehine karar verilmesi halinde bu gecekonduların da yıkılacağı belirtildi.

Ankara\'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ankara'da Gecekondu Sahibi Kentsel Dönüşüme Direniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • nane: Yahu adı üstünde gecekondu. Adamın arazisi değil geçmiş kafasına göre ev yapmış. Babasının arazisimi. Neyse bu adamı ben olsam adam içindeyken evi yıkardım. Böyle beleşçi adamlar ne vergi öder nede memlekete hayrı var. Asalak gibi yaşar. Evi yapmaya parası olan adam arazide alır. Devletin veya başkasının arazisine konmaz. Devlet malı hepimizin. bu asalağın değil. Sizin gibilerde kalkmış olayı siyasileştirmiş. . Suç devlette, bırakacak evleriniz başınıza yıkılacak ancak bundan anlarsınız. Devlet kadar taş düşsün başınıza. 17 8 Yanıtla fanatik gs: pek bilgili kardeşim nane!!sen hiç tapulu gecekondu duymadın mı . . adamın evi tapulu olmasa 50 kere yıkarlardı. . ne hazine arazisinden basediyorsun 0 0
  • FAKİR HEP FAKİR ..: GARİBANDAN UCUZA ALDIKLARI EVLERİ ARSALARI TRİLYONLARA SATIP FAKİRİ MAĞDUR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMİYORUZ . YETER FAKİRİN SIRTINDAN GEÇİNDİĞİNİZ . SENE 2014 ZENGİN SÜREKLİ ZENGİNLEŞİRKEN FAAKİR YERİNDE SAYIYOR . YOK DÜNYADA EKONOMİ DE SAYILI ÜLKELERDENMİŞİZ DE VIRRIKDA CIRRIKDA BIRAKIN BU İŞLERİİ . . . 14 7 Yanıtla
  • bostan: süper direniş destekliyorum herkes trilyonları götürecek adam sadece hakkını istiyo . 11 7 Yanıtla
  • yuh: belediye olsun toki olsun ucuz alıcaz diye bu işe girenler sonu hüsran onu bilin 7 1 Yanıtla
  • SEDAT: TAMAM KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK GÜZEL BİR PROJE DE KARDEŞİM SEN NEDEN EN FAZLA 4 YADA 5 KATLI APARTMANLAR DİKİP HEM İNSAN CANLARININ OLASI BİR SAVAŞ YADA DEPREMDE DAHA AZ CAN GİTMESİNİ SAĞLAMIYORSUN ARTI İNSAN EN FAZLA 5 KATLI BİNALARDA OLURSA HEM RUHEN HEM SES GÜRÜLTÜSÜ AÇISINDAN ÇOK DAHA RAHAT OLUR HEMDE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR MANZARASI ORTAYA ÇIKAR BENİM GÖRÜŞÜM BU YÖNDE EN FAZLA 5 KAT BİNALAR YEMYEŞİL ALANLAR DAHA KALİTELİ SAĞLAM BİNALAR 6 1 Yanıtla
  • gara yüksel: kesin gayserilidir :) 5 1 Yanıtla
  • asdsdsd: iyi herif kim vurduya gitmiyo 4 1 Yanıtla
  • ODTÜ HAYALETİ: BİR TANEDE ÖVEÇLERDE VAR =) MALEZGİR BULVARIN DA İLERLERKEN HOPP KARSINA BIR DUVAR CIKIYOR. . . . MAL SAHIBI SATMIYOR. . . . KOMIK OLAN DA ŞU . . BU DUVARIN ARKA KISMINDA 1 TANE KAPALI TÜNEL VAR. . . HURDACILARIN EVSİZLERİN MEKANI OLMUŞ GECE GEÇEMEZSİN. . . . BAŞKAN GÖKÇEK SEÇİMLER ÖNCESİ BEYANI AYNEN ŞU ( SEÇİMLERDEN ÖNCE MAL SAHİBİ İLE ANLAŞIP NE OLURSA OLSUN ALACAĞIZ VE AÇARIZ) HER SEY SECIME KADAR . . CUNKU CANKAYA YI ALAMADI BEKLENEN BİR PROJE YARIM KALDI . . BU YOL ODTÜ ÜNİV. İÇİNDEN GEÇEN İLERLEYEN VE SONUNDA DUVARLA HÜSRANA UĞRAYAN PROJE 2 0 Yanıtla
  • Trabzon'da kuru beton santrali faaliyete geçti
    11:53 Trabzon'da kuru beton santrali faaliyete geçti

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin faaliyete geçmesiyle yol bakım, onarım ve yapımının daha hızlı gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri, inşaatlar ve yol betonlamalarıyla birlikte maliyetlerin düşürülerek çalışmaların hızlandırılacağı ifade edildi.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yapılacak yerel seçimlerin ardından inşaat sektöründe ciddi bir artış ve hareketlilik bekleniyor. Deprem bölgelerinde konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte sektörde istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olması öngörülüyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutlarıyla birlikte güvenli ve yaşanabilir konutlar üretileceğini belirtti.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.

  • Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.


Advertisement