Ankara'da Bir İlk! - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Bir İlk!

Ankara\'da Bir İlk!

Tüm Dünya'da ve Türkiye'de uygulanan bir program olan Gifted Eğitim Programı Ankara'da bir ilk olarak Nesibe Aydın Okullarında uygulanıyor.

15.09.2014 15:22  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerini sistemli ve programlı bir şekilde geliştirilmeyi amaçlayan Gifted Programı, Ankara'da bir ilk olarak uygulanıyor. Peki bu Gifted Programı Nedir? Nasıl uygulanır? Gifted Programı ile ilgili merak edilenleri uzmanları anlatıyor.

Öğrencilerin derslere ve okula olan ilgilerinde artış sağlamak, onların akademik başarılarını artırmaya yardımcı olmak, ilgi alanlarını fark etmelerini sağlayarak öğrencilerin psikomotor becerilerini ve bununla beraber yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme, karar verme, araştırma, iletişim ve teknolojiyi kullanma becerilerinin geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan program, 2014-2015 eğitim öğretim yılında farklı ortamlarda gerçekleştirilecek eğitimleri okulun devamı niteliğinde değil okuldan bağımsız bir program olarak öğrencilere sunmayı planlıyor.

Program; çocukların kişisel becerilerini, alanlarına ilişkin değerlendirmelerle belirliyor. İlkokula hazırlık sınıfları için de verilecek olan eğitimin; fen-doğa, matematik ve yaratıcılık dallarını kapsaması planlanıyor. Böylece minik öğrencilerin yeteneklerinin tanımlanarak, eğitim hayatlarına başlamaları sağlanıyor.

Farklı alanlarda eş güdümlü olarak gerçekleştirilen eğitim sistemi, okul harici zamanda beş saatlik bir programla uygulanıyor. Öğrenciler, başarı elde ettikleri dallarda özel olarak uygulamalı bir şekilde eğitim alma fırsatı buluyor.

Ankara'da ilk olarak Nesibe Aydın Eğitim kurumlarında uygulanan Gıfted Programının avantajlarını İlkokul Müdürü Fatma Papak; "Üstün Yeteneklilik, insan özelliğinin üç temel öğesi arasındaki ilişkiden oluşur. Bunlar; yetenek, yaratıcılık ve motivasyondur. Üstün yetenekli çocuklar, bunların birleşimini geliştirme yeteneğine sahiptirler. Bu nedenle üstün yetenekli çocuklar, normal programlar yolu ile aldıkları eğitimin yanında, öğrenme iştahlarını doyuracak, yaparak yaşayarak öğrenme modeli kapsamında, zihinsel ve duygusal potansiyelini akranları ve öğretmenleri tarafından anlaşılarak kullanma ihtiyacını duyarlar. Zihinsel olarak yüksek enerji düzeyine sahip olan bu öğrenciler, okul yaşantısının dışında kendileriyle aynı zihinsel potansiyele sahip akranlarıyla aynı ortamda bulunarak yaratıcılıklarını geliştirecek rekabetçi bir öğrenme ortamında potansiyellerini daha iyi bir biçimde ortaya koyma fırsatını bulurlar. Kişinin yeteneğini en etkin bir biçimde kullanabilmesi için bireydeki yeteneklerin sistemli ve programlı bir şekilde geliştirilmesi gerekmektedir.

İşte bu sebeple üstün yetenekli öğrencilere yönelik eğitim programlarının temel amacı, değişik yetenek alanlarında üstün potansiyele sahip olan bu bireylerin, yeteneklerine en uygun düzeyde işlerlik kazandırarak bireylerin bu potansiyelinin kendileri, içinde yaşadıkları toplum ve genelde insanlığın yararına sunmak olmalıdır. Gıfted Programı ile tüm bu öğeler, öğrenciler ile buluşturuluyor" cümleleri ile ifade etti. Ayrıca, bu programın sadece Nesibe Aydın Okullarında okuyan öğrencilere değil, Ankara'daki tüm öğrencilerin hizmetine açıldığını da belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara'da Bir İlk! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement