Ankara'da 'Barış Mitingi' Öncesi Patlama! 86 Kişi Öldü, 186 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 'Barış Mitingi' Öncesi Patlama! 86 Kişi Öldü, 186 Yaralı

Ankara\'da \'Barış Mitingi\' Öncesi Patlama! 86 Kişi Öldü, 186 Yaralı

Ankara'da tren garına kavşağındaki patlamada 86 kişinin öldü, 186 kişi de yaralandı.

10.10.2015 10:14  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydan geldi. İçişleri Bakanlığı ilk açıklamasında 30 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu açıklamanın ardından İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanı Ankara'daki saldırıyla ilgili ortak açıklama yaptı. Sağlık Bakanı olayda 86 kişinin öldüğünü, 186 kişinin de yaralandığını belirtti.

BARIŞ MİTİNGİ KANA BULANDI

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda 80 kişi öldü, 186 kişi de yaralandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNCE "30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ" DEDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

KORKUNÇ BİLANÇO: 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 186 KİŞİ YARALI

Olayın ardından İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı Ankara'daki saldırıyla ilgili ortak açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kanlı olayda 86 kişinin öldüğünü ve 186 kişinin yaralandığını açıkladı

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcı görevlendirdi.


YARALILARIN İSİMLERİ

Barış Mitingi öncesi Ulus Tren Garı önünde meydana gelen patlamada yaralananların bazılarının isimleri belli oldu.

Patlama sonrası Ankara Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan ve isimleri hastane yönetimi tarafından Acil girişine asılan 40 yaralının isimleri şöyle:

Gülefer Akkaya, Mukadder Kardiyen, Bahar Gölalp, Hatun Berk, İdris Kılıçaslan, Hasan Tekin, Gamze Şuay, Şükran Elcik, Veysel Tunç, Sakine Şıral, Kamuran Tekin, Heval Burcu Talı, Seyfettin Sarı, Ahmet Özü, Fatih Kıyak, Selçuk Karasu, Cafer Altun, Mahsun Alpar, Arzu Özgülsüm, Ali Tuncel, Mehmet Alcu, Uğur Erman Karakoç, Mehmet Aydın, Ekin Osmanoğulları, Nazlıcan Çelik, Korkmaz Tetik, Halil Karabulut, Melihe Önen, Serhan Yıldırım, Döndü Hancı, Semaye Özbay, Nezir Çiçek, Vedat Karabulut, Oğuzhan Çırak, Seher Karataş, Gökhan Gökbönü, Uğur Mumcu Şahin, Bülent Köreği, Hasan Alkan, Süleyman Şener.


LİDERLER PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırı sebebiyle mevcut programlarını iptal etti. Davutoğlu, seçim çalışmalarına 3 gün ara verecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili, "Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise "Defalarca söyledim, yine söylüyorum. Hepimizin siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Türkiye'nin hak etmediği bir tablo ile karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki patlamayla ilgili Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Altınok ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşerek bilgi aldı. Başbakan Davutoğlu ise saat 12.00'de Başbakan Yardımcısı Akdoğan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, MİT Müsteşarı Fidan, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz ve Ankara Valisi Kılıçlar'ı Resmi Konut'ta toplantıya çağırdı.

Organizatörler, mitingin iptal edildiğini duyurdu. Tarihi tren garı da patlamada büyük hasar aldı.

MİTİNG EYLÜL AYINDA PLANLANMIŞTI

Mitinge sendikaların ve bazı siyasi parti temsilcilerinin destek vermesi bekleniyordu. Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu.

SANATÇILAR KATILIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sanatçılar ve sendika temsilcileri önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapmıştı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara'da buluşacak." derken, oyuncu Tarık Akan ise "Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara'da büyük bir güçle DİSK ile olsun." diye konuşmuştu.








Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Barış Mitingi' Öncesi Patlama! 86 Kişi Öldü, 186 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (133)

  • Şamil08: Delet Yaptı, Hükümet Yaptı Diyenler Kimlerdir? Vatan hainleri, haşhaşiler, din düşmanları, ÜLKENİN bölünmesini isteyen ermeni ve yahudi tohumlarıdır. Bu Erdoğan düşmanlığınız ülkeyi bölüyor...gerçi amacınız o zaten satılmışlar... 37 91 Yanıtla
  • UYAN MİLLET: Bunu yapan hdp dir bakti oylar dusuyo surucdaki gibi patlattilar 88 25 Yanıtla
  • Türkiye Sevdalısı: Hdppkk iş başında !!! 43 65 Yanıtla Kaklicli: MHP yapmis 2 7
  • Hakikat 2: Akp nin işi 71 36 Yanıtla
  • trabzon.: AKP. yaptı. 100% 69 26 Yanıtla
  • cemm: bu türkler böyle cahil oldukça AKP daha çok dümenler çevirir. Gözünüzü açın artık ya!! AKP bu ülkeyi iyice bitirecek. ne cahil yorumlar yazıyorsunuz. HDP nin suçu ne allah aşkına. 11 65 Yanıtla
  • Luck: Terör ile beslenenin sonu bu olur. 21 53 Yanıtla
  • DILBIRÎN: akp işbaşında. . . 36 34 Yanıtla
  • osmanli: reis neolur yen bunlari. 19 50 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.


Advertisement