Ankara Ciritciler Kazan'da Yarışıyor -2 - Son Dakika
Güncel

Ankara Ciritciler Kazan'da Yarışıyor -2

Ankara Ciritciler Kazan\'da Yarışıyor -2

Ciritciler Kazan'da yarışıyor ATA sporu Cirit müsabakaları, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde renkli görüntülerle başladı.

24.10.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ciritciler Kazan'da yarışıyor

ATA sporu Cirit müsabakaları, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde renkli görüntülerle başladı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kazan Belediyesi ve Spor Toto'nun katkıları ile düzenlenen Cirit müsabakaları yarı final karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu.

Cirit karşılaşmaları öncesi tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra İstiklal Marşı okunup, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Davullar eşliğinde at sırtında meydana çıkan ciritçiler, seyircilere heyecanlı ve keyifli 180 dakika yaşattı. İlk günkü karşılaşmalarda 4 takım da meydanda kozlarını paylaştı. İlk sahaya çıkan takımlar Uşak Karaoğlan ve Denizli Yeni Güney oldu. Maç sonunda gülen taraf ise Karaoğlan Atlı Spor Kulübü oldu. Günün ikinci karşılaşması ise Erzurum'dan Akıncılar ve Yeni Şehir oldu. 90 dakikanın sonunda Dadaşlar berabere kaldı. Türkiye yarı final karşılaşmasının Kazan ayağı finalisti Pazar günü 12.00'de başlayacak karşılaşmanın ardından belli olacak.

Karşılaşmaları takip eden Kazan Kaymakamı Murat Duru, "Cirit müsabakaları yarı final karşılaşmalarının ilçemizde yapılıyor olması son derece önemli. Açılış karşılaşmasını yaptık çok keyifli karşılaşmalar izledik. 3 gün boyunca ata sporumuzu Ankara'dan gelenler ve Kazanımızın güzel insanları ile birlikte keyiflE izleyeceğiz. Cirit'n unutulmaya yüz tuttuğunu görüyoruz. İlçe olarak bu spora ev sahipliği yaparak az da olsa üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Ata sporumuzun yaşatılması gerekiyor ve tüm idareci ve yöneticilerin de buna azami gayret göstermesini temenni ediyorum. Bizi biz yapan değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması lazım" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise dünya tarihinde ata en iyi binen Türkler olduğunu ve Dünyanın her tarafında kabul gören bir gerçek olduğunu hatırlattı. Ertürk, "Maden bu işi iyi yapıyoruz, madem yiğitliğin simgesi ata iyi binmekten geçer bizde en iyi yaptığımız işlere sahip çıkalım istedik. Ata yadigarlarına sahip çıktığımız sürece Türk'lerin sırtı yere gelmez inşallah. Bu anlamda her etkinliğe canı gönülden destek veriyoruz" dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan ise konuşmasında, "Atın üstünde Türk değilse yüktür diye bir deyim vardır. Bunun için atlı spor dallarımıza sahip çıkmamız lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan2ın dediği gibi mankurtlaşmamak için bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu sahibetliğimizi devam etmemiz konusunda bizlere desteğini esirgemeyen Kazanlı idareci ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Ciritciler Kazan'da Yarışıyor -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement