Ankara Büyükşehir'in İftar Çadırları Doldu Taştı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir'in İftar Çadırları Doldu Taştı

Başkent'in 7 ayrı noktasında kurulan iftar çadırları, bu yıl da ilk günden on binlerce Başkentlinin birlikte oruç açtığı dev bir sofraya dönüştü.

19.06.2015 12:46  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak Başkent'in 7 ayrı noktasında kurulan iftar çadırları, bu yıl da ilk günden on binlerce Başkentli'nin birlikte oruç açtığı dev bir sofraya dönüştü.

Ramazan ayının ruhuna uygun birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelen iftar çadırları, oruçlarını açmak için gelen Başkentlilerle doldu. İlk günden on bin kişiyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi'nin iftar menüsündeki ezo gelin çorba, fırın köfte, soslu makarna, sütlü tatlı Başkentliler tarafından çok beğenildi. Duygularını, "Evde iftar yapar gibi tertemiz ve lezzetli" sözleriyle dile getiren Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi'ne bu güzel hizmeti için de teşekkür ettiler.

Klimalı, plazma televizyonlu dev çadırlar, Ramazan ayı boyunca her akşam iftar saatinde Ankaralılar'ın iftar sofrası olacak. EGO mutfağında hazırlanan hijyenin ön planda tutulduğu zengin ve lezzetli iftar menüsüyle Başkentlileri ağırlayan çadırlarda, her şey özenle ve titizlikle sunuluyor.

Ulus'ta Hacı Bayram Camii yanı ve Gençlik Parkı, Sincan'da Lale Meydanı, Yenimahalle'de OSTİM metro durağı, Altındağ'da Siteler Girişi üst geçit ayağı, Mamak'ta Abidinpaşa Makro Market yanı ve Çankaya'da AŞTİ'de kurulan çadırlarda dışarıda yağan yağmura aldırış etmeden iftarlarını yapan Başkentliler, duygularını da şu sözlerle dile getirdiler:

"Burası çok güzel. Büyükşehir Belediyesi'nin çadırlarına her sene geliriz ve iftarımızı açarız. Bazen arkadaşlarla, bazen ailece geliyoruz. Yemekler de çok güzel ve temiz. Bu sene çadırlar daha da büyümüş ve güzelleşmiş."

Ev hanımı Deniz Öcal ise, " Keçiören'den Hacı Bayram Veli Camii'ni ziyaret için geldim. Ama bu çadırı görünce de çok şaşırdım. Orucumuzu burada açmak istedik. Tüm yemekler çok güzel ve temiz. Çok beğendim gerçekten. Sayın Melih Gökçek'e de bu güzel çalışması ve Ankara'ya vermiş olduğu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çadırlar çok büyük, çok geniş, organizasyon güzel, masalar tertemiz, çalışanlar tertemiz giyinmişler ve hizmette sınır yok. Yemekler de ayrı ayrı çok güzel. Kesinlikle tekrar geleceğim. Burada insanlar bir araya geliyor bu sayede. Evde yalnız iftar yapmak zorunda kalan yaşlı ve hasta vatandaşlarımız da burada kalabalıklar içinde iftarını güzelce yapabiliyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir'in İftar Çadırları Doldu Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement