Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Seçimleri

(ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası'nın genel kurulunda başkan adayı Zekerya Murat'ı destekleyeceklerini bildirdi.

14.02.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

(ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası'nın genel kurulunda başkan adayı Zekerya Murat'ı destekleyeceklerini bildirdi.

Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası seçim bürosunun açılışına katılan ANKESOB Başkanı Yiğiner, 10-15 yıl önce 9 binin üzerinde olan bakkal sayısının azalarak, 2 bin 600'e kadar düştüğünü vurguladı. Yiğiner, bakkalların da Bakkallar ve Bayiler Odası'nın da zor durumda olduğunu öne sürerek, "Sabah saat 5.00'dan gece 11.00'a kadar çalışan bakkallar var. Zor şartlarda çalışıyorlar ama hiç bir hizmet almıyorlar. Bakkallar Odası'nın ha varlığı ha yokluğu. Ancak aidat alma işleri var, onun haricinde bir iş yok" dedi.

-"Alışveriş merkezleri de zor durumda"-

Yiğiner, çarpık yapılaşmadan dolayı sadece bakkalların değil alışveriş merkezlerinin de zor durumda olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Sırf bakkallar değil on binlerce esnaf perişan. Engel olunmazsa alışveriş merkezleri de kapanacak. Bir çok alışveriş merkezi şu an atıl vaziyette. Çağa ayak uyduramadığından değil, yanlarına alışveriş merkezi yapıldığı için bir çoğu kapanma noktasına gelmiş. Bizim Ankara'da Bakkallar ve Bayiler Odası başkanımız aynı zamanda konfederasyonun genel başkanı. Bakkallar ve Bayiler Federasyonu'nun da başkanı. Dolayısıyla bire bir kendisini ilgilendiren konu. Ama maalesef bakkal esnafına karşı duyarsız olduğu için Zekerya arkadaşımız yola çıktı. Biz de Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Zekerya arkadaşımızı destekliyoruz."

Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Zekerya Murat da, üç yıl önce yapılan genel kurulda haksızlık yapıldığını öne sürerek Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği olağanüstü genel kurul kararına karşın yönetimin, mahkeme kararını 'ilgili bakanlığın ve genel müdürlüğün görevleri hatırlatıldı' şeklinde yorumladığını ifade etti.

2009 yılının Haziran ayında oda başkanlığına adaylığını açıkladığını ve aynı yılın Kasım ayında üyeliğinin silindiğini iddia eden Murat, bu şekilde askı listesinde isminin çıkmamasının sağlandığını ileri sürdü.

Zekerya Murat, olağanüstü genel kurulun 24 Şubat Pazar günü yapılacağını hatırlattı.

Muhabir: Hüseyin Demir

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement