Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı - Son Dakika
Güncel

Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir, gece boyunca ziyaretçilere açık kaldı.

25.04.2015 04:18  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal'i Anmak" temalı etkinlikler kapsamında Anıtkabir dün geceden bu sabaha kadar halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir, etkinlikte, ayaza varan soğuk havaya aldırış etmeden Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümünü anmak üzere ellerinde bayraklarla gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Türk Kızılay'ı Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'un başlangıcında kurduğu çadırlarda saat 04.00'ten itibaren halka Çanakkale savaşını yapıldığı dönemde askerlere verilen kırık buğday çorbası, somun ekmek ile lokum dağıttı.

Anıtkabir'e zeybek kıyafetinden subay üniformalarına kadar çok çeşitli giysilerle gelen gençler ve çocuklar ilgi çekici görüntüler oluşturdu.

MOZOLE'YE "TÜRK MİLLETİ" İBARELİ ÇELENK

Çanakkale'de o dönemde kullanılan üniformalar içinde nöbet tutan askerlerden oluşan çelenk timi, şafak vakti Aslanlı Yoldan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine üzerinde "Türk Milleti" ibaresi bulunan bir çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Atatürk'ün anı defterini imzaladı.

Ardından ellerindeki bayrakların yanı sıra, iki dev Türk bayrağını da yanlarında taşıyan vatandaşların oluşturduğu kortej, Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu meydana gelerek Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.

VATANDAŞLAR FIRSATI KAÇIRMADI

Anıtkabir'in güvenliğini sağlayan askerler bir gün boyunca 1. Dünya Savaş'ında Çanakkale Cephesi'nde giyilen üniformalarla nöbet tuttu. Anıtkabir'e ziyarete gelen vatandaşlarda Çanakkale ruhunu yansıtan askerlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

1915 DİLEK BALONU GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Etkinliğe katılan vatandaşlar, günün anlam ve önemini gösteren "1915" dilek balonunu gökyüzüne bırakarak görsel bir şölenin yaşanmasını sağladılar.

Anıtkabir'den bazı kareler:







Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • rizeli: 10 KASIM 1938 SAAT 9 U 5 GEÇE BU ULUSUN EN MUTLU TARIHIDIR 11 26 Yanıtla
  • ATAM: Tek lider MUSTAFA KEMAL ATATURK 22 9 Yanıtla
  • CANIM ATAM: ATAM SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM. . . . ÇOK İHTİYACIMIZ VAR SANA. KEŞKE HAYAT OLSAN ŞEHİTLERLE KURTARDIĞIN BU VATANI TEKRAR YAŞANCAK HALA GETİRSEN. . SENİ ÇOOK SEVİYORUM ATAM. 10 18 Yanıtla
  • MAVİGÖZLÜDEV: SARI SAÇLIM, MAVİ GÖZLÜ DEV' İM, KURBAN OLURUM BİZE SENİ LAYIK GÖREN ALLAH'IMA. . . . . . . İNGİLİZ DEVLET BAŞKANI CHURCILL DEMİŞ Kİ; DÜNYA YÜZYILLARDA 1 LİDER ÇIKARIR, O DA TÜRK MİLLETİNE NASİP OLDU. . . . . . . . BAŞKA SÖZE NE HACET 14 13 Yanıtla
  • rizeli: çok sevgili montofon kemalist arkadaşlarım nasılsınız ıyımısınız 13 10 Yanıtla
  • CUMHURİYET KIZI: OKULLARDAN RESMİNİ KALDIRABİLİRSİNİZ, BİR NESİLE UNUTTURMAYA ÇALIŞABİLİRSİNİZ, ANDIMIZI KALDIRABİLİRSİNİZ, TÜRK KELİMESİNDEN NEFRET EDEBİLİRSİNİZ AMMMAAAAAA NE KALBİMİZDEN NE BEYNİMİZDEN ' ATATÜRK ' SEVGİSİNİ YOK EDEMEZSİNİZ, ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA NİCE KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ ATATÜRK SEVGİSİNİ, İNADINA CUMHURİYET. . . . İNADINA ATATÜRK. . . EN BÜYÜK TÜRK RUHUN ŞAD OLSUN ATAM 18 4 Yanıtla
  • rizeli: biz rizelilerın aklını beyenmeyen kemalllllllist arkadaşlarıma bir dycem var olm bızım en akılsızımız sız atanızın koltugunda oturuyo 15 7 Yanıtla
  • ATASINAAŞIK: KURBAN OLSUNLAR SENİN O GÜZEL ÇAKIR GÖZLERİNE !!! 7 13 Yanıtla
  • rizeli: ATAM SEN RAHAT UYU BUTUN INKILAPLARINI YANINA GÖNDECEZ İLALEBET 6 14 Yanıtla
  • ATAMERT: BİR DAHA GEL GEL SAMSUN'DAN SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM. . . . CİHAN KURBAN SANA 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement