Angelina Jolie, Yezidi Kürtleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Angelina Jolie, Yezidi Kürtleri Ziyaret Etti

Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Duhok'daki kampta kalan Yezidileri ziyaret etti. Jolie, Yezidilere ev sahipliği yaptığı için Kürdistan yönetimine ve Kürt halkına teşekkür etti, övgüler yağdırdı.

25.01.2015 17:08  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Irak'ta ziyaret ettiği çadır kampında dünyaya seslenerek, uluslararası kamuoyunun Suriye ve Iraklı sığınmacılara yardım için daha fazla çaba göstermesini istedi.

Angelina Jolie, Irak'ın Duhok ilinde geniş güvenlik önlemleri altında kampta kalan Yezidileri ziyaret ederek, durumlarını yerinde gördü.

YEZİDİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Alınan bilgiye göre Jolie, Duhok'un 10 kilometre batısında BM'nin Yezidi sığınmacılar için kurduğu Hanke Çadır Kampı'nı ziyaret etti. Yezidi aileleri barındıkları çadırlarda ziyaret eden Jolie, Terör örgütü IŞİD'in mağdur ettiği kamp sakinlerinin insani durumları hakkında bilgi aldı. BM ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) de yetkililerin eşlik ettiği Jolie'nin ziyaretine, Yezidi sığınmacıların büyük bir ilgi gösterdiği görüldü.

"GERÇEKTEN ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Jolie, Irak'ın Duhok ilinde BM'nin 18 bin Suriyeli ve Iraklı Yezidi sığınmacı için kurduğu Hanke Çadır Kampı'nı ziyaret ettikten sonra Duhok Valisi Ferhat Etruşi ve BM yetkilileriyle basın toplantısı düzenledi. Uluslararası medyanın büyük ilgi gösterdiği toplantıda Angelina Jolie, kampta gördüklerinin "gerçekten üzüntü verici" olduğunu belirterek, sığınmacıların "çok ağır şartlarda" barındığını söyledi. Irak'a 2007 yılından beri beşinci kez geldiğini hatırlatan Jolie, geçen süreçte yaşam koşullarının daha da kötüye gittiğine şahit olduğunu dile getirdi.

"KÜRT BÖLGESİ, EVLERİNİ TERKEDENLER İÇİN BİR SIĞINAK"

Irak'taki sığınmacı sayısının 2 milyonu geçtiğini ifade eden Jolie, Kürt bölgesinin, evlerini terk edenler için "bir sığınak" konumunda olduğunu söyledi.

"Son 6 aydan evlerinden zorla çıkarılan insanlara Kürdistan yönetimi ve halkı kucak açmıştır. Kürdistan bölgesindeki sığınmacıların sayısı gerçekten çok fazla ve Kürt halkı yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor" diyen Jolie, buna karşılık uluslararası kamuoyunun yardımlarda yetersiz kaldığına dikkati çekti.

DÜNYAYA YARDIM ÇAĞRISI

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, "Dünya halklarına yüksek sesle çağrıda bulunmak istiyorum. Bir kısmı Suriye'deki olaylardan kaçan bu insanlar, çok mağdur durumda. Suriye'deki olaylarda yaklaşık 13 milyon insan yerinden oldu. Aralarında hasta ve evsiz barksız olanlar var. Uluslararası kamuoyu bu insanlara yardım ulaştırmak için daha fazla çaba göstermelidir. Suriye olaylarının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen sığınmacılar, hala zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Bu durum sona erdirilmelidir" şeklinde konuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de sığınmacılara yeterli yardımı yapamadığını anlatan Angelina Jolie, mağdur sayısının yüksekliğine dikkati çekerek, söz konusu yardımların "mutlaka" artırılması gerektiğini, aksi halde durumun daha da kötüye gideceği uyarısında bulundu.

"BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR YOL BULUN"

Herkese bir soru sormak istediğini dile getiren Jolie, şöyle devam etti:

"Bu durum daha kaç sene sürecek? Bir yıl mı, iki yıl mı, üç yıl mı, yoksa daha fazla mı? Dünya liderlerine ve devlet başkanlarına sesleniyorum: Bu sorunun çözümü için bir yol bulun. İnsanların içinde bulunduğu bu ağır şartlardan kurtulması için girişimlerde bulunun. Gördüğüm insanlar gerçekten çok mağdur ve büyük zorluklarla karşılaşmış. Bu böyle devam etmemeli."

JOLİE, KAMPTA GÖRDÜKLERİNİ PAYLAŞTI

Angelina Jolie, ziyaret ettiği kampta gördüklerini ise şöyle aktardı:

"Daha önce kaçırılıp da kurtulan bir kadını kampta gördüm. Bu kadın hala çok korkuyordu. O kadar korkmuş ki bizimle konuşamıyordu. Kampta kalacak çadır bulamayan aileler gördüm. Ayrıca iki yıldır bu ağır kış şartlarında yaşayan aileler var. Eşi, kardeşi, oğlu, kızı IŞİD tarafından kaçırılan kadınlar gördüm. Ağır hastalıklara maruz insanlar gördüm. Teröristler tarafından köle gibi kullanılan kadınlar var. Bunlar gerçekten çok üzücü olaylar."

Angelina Jolie, Yezidi Kürtleri Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Angelina Jolie, Yezidi Kürtleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • yilmaz: BAZILARi DAGA CIKMIS OTLUYOR SÖZDE DEVLET KIRCAKLARMIS DOMUZ YEMEKDEN DOMuz KOMADINIZ DAGDA LAN HAHAHAHAHAHAHH 54 47 Yanıtla
  • Ali: Kürdolar adam olsanız vatan için ölürsünüz ordan kacmazsınız 47 44 Yanıtla
  • Şoreş: Saygılı olun artık. Biz kürtler sizin kardeşiniz değiliz. Uyandık artık kandıramazsınız kullanamazsınız. Allaha havale ediyorum sizi klavye delikanlıları. Aşağılık kompleksinden türk ırkçılığı yapan pis rum-laz-boşnak-bulgar lar. Onursuz kişilikler. Müslümanlıktan çıkan ırkçı faşistler... Onurlu duruşumuza saygı duyun be.. 72 3 Yanıtla
  • hasan t.: Şeytana tapan ezidiler sonuçta normal değilmi ? kafirler kafirlerin dostudur. 17 52 Yanıtla
  • yilmaz: Kurtler bu akilla devlet deyil kumes bile kuramaz hahahahahhahah 34 33 Yanıtla
  • Emin: Bi Kürt olarak Türkler'den Zer'e kadar bi beklentim yok ondan yorumlarınıza gülüyorum 29 30 Yanıtla
  • ahmedi: Birde kürtler dünyanın en iyi en cesur savaşçılarıdır demeleri yokmu işte o çok komik :=) ABD Hava saldırıları başlamadan önce çarşaf giyip etek giyip kaçıyordunuz IŞİD'den ? 14 28 Yanıtla
  • Uğur: Evt bu abd olmasa kırolar ne yaparlardı acaba ? Bıjı bıjıı kime diyeceklerdi kim bilir :)) 12 28 Yanıtla
  • ÖMER: AMERİKA TABİ BU KONUDA DESTEK VERECEK. AMERİKA ZATEN KURDİSTANIN KURULMASINI İSTEYEN ÜLKELERİN BAŞINDA CÜNKÜ BOP PROJESİ İŞLİYOR ÖNCE KURULACAK ARDINDANDA O BÖLGELER AMERİKA VE İSRAİLİN OLACAK. 21 13 Yanıtla
  • : Kurtlerden biji kelimesini duymadim hayret her görduklerine biji diye börurlerdi.hadi bakayim hep beraber bögurun biji jolie diye hahahha 18 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement