Anayasa Mahkemesi Nejdet Atalay'ı Haklı Buldu - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Nejdet Atalay'ı Haklı Buldu

Anayasa Mahkemesi Nejdet Atalay\'ı Haklı Buldu

Anayasa Mahkemesi, KCK ana davasından 5 yıl tutuklu bulunan Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ı haklı bularak, Atalay'a tazminat ödenmesine hükmetti.

15.11.2014 11:37  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KCK ana davasından 23.Aralık 2009 tarihinde tutuklanıp 1 Temmuz 2014 tarihinde tahliye edilen eski Batman belediye başkanı Nejdet ATALAY'ın anayasa mahkemesine yaptığı bireysel başvuru karar bağlandı.

ATALAY'A 5 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT

Anayasa Mahkemesi verdiği kararda Tahliye taleplerinin formül gerekçelerle reddedildiği ve uzun bir süredir tutuklu olduğu ve tutukluluğun makul süreyi aştığı " iddiası yönünden Anayasa'nın 19. maddesinin yedinci fıkrasının ihlal edildiğine ve Atalay'a 5.000 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Karar ile ilgili konuşan Atalay'ın avukatı Mustafa Yıldız, "Anayasa mahkemesinin 16 Temmuz'da verdiği bu karar bize yeni ulaştı, müvekkilimizin tahliye edilmesinden sonra verilen karar sonuç olarak etkili olmazsa da kararda sayın Atalay'ın uzun tutukluluk nedeniyle haklarının ihlal edildiğine karar verilmiş olması önemlidir." Dedi.

'KARAR ÖNEMLİ AMA YETERSİZ'

Kararın önemli ama yetersiz olduğuna da değinen Avukat Yıldız, "Kararda Tutukluluğu nedeniyle belediye başkanlığı görevini yerine getiremediği" yönündeki iddiamızın reddedilmesinin gerekçesini doğru bulmamakta ve kararın bu kısmına katılmamaktayız. Kararın bu kısmıyla ilgili yasal boşluk bulunduğunu düşündüğümüzden AİHM'e başvurarak bu hususta lehimize karar verilmesini ve bu noktada hukuk normu yaratılması için mücadele edeceğimiz belirtmek isteriz." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Nejdet Atalay'ı Haklı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement