Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Bireysel Başvuruların Sınırlandırılmasıyla İlgili Yasal... - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Bireysel Başvuruların Sınırlandırılmasıyla İlgili Yasal...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bireysel başvuruların sınırlandırılmasıyla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

23.04.2015 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bireysel başvuruların sınırlandırılmasıyla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

TBMM'nin açılışının 95'nci yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, gündemde olan bireysel başvuruların sınırlandırılması konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mahkemenin önünde 18 bin civarında başvuru olduğunu ifade eden Arslan bunların yarısının uzun yargılamaya ilişkin olduğunu söyledi. Raportörleri tematik bazda gruplandırarak uzmanlığı sağladıklarını kaydeden Arslan bu şeklinde başvurular konusunda rahatladıklarını ifade etti.

Zühtü Arslan, bireysel başvuruların sınırlandırılması ile ilgili yasal bir düzenlemeye ihtiyacın olup olmadığına yönelik soru üzerine, "Ben şu anda öyle bir ihtiyaç görmüyorum ama mesela şu olabilir, özellikle uzun yargılamalarla ilgili bir kanuni düzenleme yapılarak, bunların Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyona devri mümkün olabilir. Tıpkı AİHM önünde bekleyen uzun yargılamalarda olduğu gibi. Bununla ilgili sanırım bir takım çalışmalar var" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Bireysel Başvuruların Sınırlandırılmasıyla İlgili Yasal... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement