Anapara Tamam, Faiz Ödenmeyecek! - Son Dakika
Güncel

Anapara Tamam, Faiz Ödenmeyecek!

Anapara Tamam, Faiz Ödenmeyecek!

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yol genişletme çalışmaları nedeniyle arazileri kamulaştırılan vatandaşların sorunları nihayet çözüme kavuştu.

27.01.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılıp bedelleri ödenen ancak fazla kıymet biçilmiş iddiasıyla hak sahiplerinden faiziyle geri istenen paranın faizinin alınmayacağına dair karar TBMM alt komisyonundan geçti.

Hilvan - Diyarbakır ile Hilvan - Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan birçok ev ve işyeri, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yol genişletme çalışmaları sebebiyle 2000 yılından önce kamulaştırılmış ve 2000 yılından sonra da ödemeleri yapılmıştı.

Ancak ikinci kez kurulan Kıymet Takdir Komisyonu daha önce takdir edilen bedelin yüksek olduğunu ve fazladan verilen paraların geri ödenmesini kararını almıştı. Bunun üzerine karara itiraz eden hak sahipleri karşılık bulamayınca karayollarına olan borçlarına faiz işledi. Faiziyle birlikte yüksek bir rakama ulaşan borçların ödenebilmesi ve mağdur vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuyu çözmek için girişimde bulundu.

Çelik, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Hilvan'da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmış ve kamulaştırma nedeniyle idarece ödenmiş olan kamulaştırma bedellerinin kesinleşmiş yargı kararı gereği hak sahiplerinden tahsil edilmesi gereken kısımlarının belirli bir süre içerisinde geri ödenmesi halinde işlemiş faizler silinerek sadece anapara tahsil edilecektir" dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, sorunun çözüme kavuşması için girişimde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anapara Tamam, Faiz Ödenmeyecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement