Anadolu Üniversitesi'nde Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Anadolu Üniversitesi'nde Öğretmenler Günü Etkinliği

Anadolu Üniversitesi\'nde Öğretmenler Günü Etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Anadolu Üniversitesi’nde etkinlik düzenlendi.

24.11.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Anadolu Üniversitesi'nde etkinlik düzenlendi.

Salon 2009'da düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, protokol üyeleri, emekli ve göreve devam eden öğretmenler katıldı.

Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tepebaşı ve Odunpazarı öğretmenlerinden oluşan sanat korosunun öğretmenler marşını okumasıyla devam eden etkinlik, göreve yeni başlayacak öğretmen adaylarının yemin etmesiyle devam etti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın 24 Kasım hakkında gönderdiği mesaj okundu.

"ÖĞRETMENLİĞE PEYGAMBER MESLEĞİ GÖZÜYLE BAKAN BİR MİLLETİZ"

Burada konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümü olan Öğretmenler Günü'nün 34 yıldır kutlandığını söyledi. Türk Milletinin öğretmenliği peygamber mesleği olarak gördüğünü ifade eden Tuna, "Eğitimciye değer veren, öğretmenliği peygamber mesleği olarak gören ve öğretmene yol gösterici, terbiye edici, ufuk açıcı ve kurtarıcı gözüyle bakan bir milletiz. Bunun içindir ki Atatürk, Büyük Zafer'den sonra öğretmenlere şöyle seslenmiştir; ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Hakiki zaferleri siz kazanacak ve sürdüreceksiniz ve mutlaka muvaffak olacaksınız. Ben ve sarsılmaz imanla bütün arkadaşlarım, sizi takip edeceğiz" dedi.

Çocukların akademik başarısının yanı sıra öğretmenlerin diğer başarılarından da bahseden Tuna, şöyle devam etti:

"Yunus gönülleriyle öğretmenlerimiz, alçak gönüllülüğün kibre, sabrın öfkeye, doğruluğun fesada, cömertliğin cimriliğe galip geldiği bir değerler dünyasını çocuklarımızın gönüllerine nakşetme hususunda yüksek hassasiyet göstermelidir. Yine birey ve toplumu çürüten, tembelleştiren, boş inançlara iten, ahlaki bozukluklara sürükleyen konuları Nasreddin hocamız gibi ele almak ve bunlarla hocamızdan bize kalan tebessümle mücadele etmek, öğretmenlerimizin asıl başarısı olacaktır."

"24 KASIM ÖĞRETMEN DEĞERİNİN YENİDEN HATIRLANDIĞI GÜN"

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, özellikle son zamanlarda farklı etkenlerden dolayı azalan ya da azaldığını düşündükleri öğretmen değerinin 24 Kasım'da yeniden hatırlandığına dikkat çekti. Özen, "Her 24 Kasım biz öğretmenler için bir mutluluk günü. Özellikle son zamanlarda çok farklı etkenlerden dolayı azalan yada azaldığını düşündüğümüz öğretmen değerinin yeniden hatırlandığı bir gün" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından anı yarışmasında 1'inci olan Hatice Kaleci'ye Vali Tuna tarafından hediyesi takdim edildi. Ardından diğer protokol üyeleri tarafından emekli olan öğretmenlere "hizmet ve şeref" ödülü takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Üniversitesi'nde Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement