Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Bir kadın olarak iş başa düştü.

27.02.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Bir kadın olarak iş başa düştü. Sizlerden aldığım cesaretle yola çıktım ve çok umutluyum. Şundan eminim, ülkenin geleceğini düşünen, kararsızlık yaşayan herkes bizimle olacak" dedi.

Tarhan, partisinin Antalya il başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, insanların dürüst, çalışkan, yaratıcı ve sonuç alıcı politikacılar istediğini söyledi.

İktidarın ve muhalefetin yalanlar üzerine kurulduğunu öne süren Tarhan, "Şiddet, nefret ve kutuplaşma bu ülkede gittikçe yaygınlaşıyor ama iktidar bunun önüne geçmek istemiyor. Çünkü oradan nemalanıyor, oradan güç alıyor" diye konuştu.

"İktidar olmamak için elinden geleni yapan bir muhalefet, diktatörlükle iktidarını perçinleştirmeye çalışan bir iktidar var" diyen Tarhan, şöyle devam etti:

" Süleyman Şah Türbesi'nde yaşananları gördük. Yurtiçindeki haysiyeti görüyoruz. Yurtdışında bir avuç toprağımız var. Onu korumaktan da aciz bir iktidarımız var. Bahçeyi çevirir gibi bir toprağı çeviriyorlar ve Süleyman Şah'ın sızlayan kemiklerini oraya taşıyor. Eğer sen sınırına 30 kilometre mesafede bir avuç toprağı bile koruyamıyorsan, yarın öbür gün vatana yapılan saldırıları nasıl engelleyeceksin? Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusu olduğu için övünüyor. Bu ordu kendi toprağını korumaktan acizse dünyanın en büyük ordusu olsa ne yazar. Ben bu enerjisizliğin sandığa yansıyacağını düşünüyorum."

Operasyondan sonra Ismarlama fotoğraflar yayınlandığını iddia eden Tarhan, şunları kaydetti:

"Sanki Bin Ladin'i yakalamış, getiriyorlar. Ayrıca Başbakan çocuklar gibi şendi. Bu kadar ciddi bir konu görüşülürken, biz geri çekiliyorken, vatan toprağında şehit vermişken niye bu kadar çok gülüyordu, gerçekten anlamak zor. Yeni Osmanlıcılık, ecdadım diyorlar, ecdat mezarını alıp imha ediyorlar. Türk bayrağını teröristin bayrağının himayesine alıyorlar. Vatan toprağı taşınıyor, teröristle pazarlık yapılıyor. Çözüm sürecinin kime taban kazandırdığı ortada, PKK'ya taban kazandırdığı ortada."

Tarhan, cumhurbaşkanlığı sarayının yapılmasını eleştirerek,  "Atatürk Orman Çiftliği'nde ağaçlarını kesti ve ucube bir saray yaptırdı. Çankaya Köşkü'nü oraya taşıyarak demokrasiyi de katlettiler. O yüzden bunlarla mücadele etmek, bunlara karşı çıkmak için, sandığa gitmeyen, seçenek göremeyen, değiştirme gücü göremeyen 5,5 milyon seçmen var ya, onlara bir seçenek olarak yola çıktık. Hep birlikte Anadolu için yola çıktık" diye konuştu.

Türk topraklarına göz dikilmişken ve Türkiye bölünmeye kalkışılmışken birilerinin bir şey yapması gerektiğini ifade eden Tarhan, "Bir kadın olarak iş başa düştü. Sizlerden aldığım cesaretle yola çıktım ve çok umutluyum. Şundan eminim, ülkenin geleceğini düşünen, kararsızlık yaşayan herkes bizimle olacak. Bu beceriksiz muhalefete 'yeter' diyen herkes bizimle olacak, bunu biliyorum. Beklemeye tahammülü olanlar 2023'e kadar beklesin" dedi.

Tarhan, kendilerine "parti kuramaz, örgütlenemez" dediklerini, hiç beklentilerinin olmadığını vurgulayarak, hatta engel olmaya, moral bozmaya çalışan, "seçimlere giremez" diyenler bulunduğunu ama hepsini mahcup ettiklerini söyledi.

Mecliste "dörtlü koalisyonun" sürekli birbirlerini beslediğini, sürekli aynı döngü bulunduğunu savunarak, "Sürekli göstermelik muhaliflik yapılıyor. Kadın erkek eşitliği konusunda, şiddeti sokağa çağıranlar, uygulamalarıyla, söylemleriyle, kız çocuklarımızı korumayan politikalarıyla, kadınları hedef gösterenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu partide dürüstlük, şeffaflık, kardeşçe üretilen proje göreceksiniz. Bu partide herkes genel başkan, herkes bir nefer olacak. Halka o samimiyeti, güveni hissettirdiğimizde eminim karşılık bulacağız" diye konuştu.

Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ana muhalefet partisi seçimden önce Hakan Fidan'ın başbakanlığını ilan etmiş. Nasıl bir anlayış, nasıl bir umutsuzluktur. Bir anamuhalefet partisi şimdiden, aday olması gereken başbakanın adını açıklıyor. Bundan esef duyarım. Bu, demokrasiye, halka olan inancın altüst olması anlamına gelir ama biz bunlarla da mücadele edeceğiz. Aciz muhalefet anlayışla da bu diktatör iktidarla da anlayışıyla da sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Tarhan, daha sonra semt pazarı. Eğitim-Bir-Sen Sendikası Antalya şubesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement