Anadolu Kartalları, Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Kartalları, Büyük İlgi

Anadolu Kartalları, Büyük İlgi

AFM Sinemaları'nda da 28 Ekim'de gösterime giren Anadolu Kartalları filmi büyük ilgi görüyor.

31.10.2011 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Kartalları filmini gösterime girdiği ilk günü AFM Sinemaları'nda izleyen Sakaryalı Gazetecilerden Orhan Becan, Erhan Tandoğan, İlker Zeren, Murat Solmaz, Levent Candan ve Ferhun Tarım; Türklerin yaptığı mükemmel filmlerin başında geldiğini söyledi. Yönetmenliğini Ömer Vargı'nın, Tandoğan Yapımcılığını Murat Akdilek'ın yaptığı 120 dakikalık, Dram, Macera, Romantik, Gençlik içerikli Anadolu Kartalları'nda Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Özge Özpirinççi, Hande Subaşı, Alpay Kemal Atalan, Alper Saldıran, Ekin Türkmen, İsmail Filiz'in başrollerini paylaşıyor.

ÇEKİM TEKNİKLERİ

Çekim için, yurt dışından özel olarak 600 bin dolarlık Learjet getirildi. Beş kişiden oluşan Learjet ekibinde; iki pilot, bir görüntü yönetmeni ve iki teknisyen yer alıyor. Havadan gerçekleştirilen çekimlerde dört askeri uçak Learjet'e eşlik etti. Normalde üç kamerayla çekim yapabilen Learjet, bu çekimler için sadece iki kamera kullandı. Uçağın ön tarafına yerleştirilen kamera, F16'ların hızına yetişebilmek için kullanılmadı. Learjet'in gövde kısmına; biri yukarda, diğeri de aynı hizada aşağıda olmak üzere iki adet kamera takıldı. Anadolu Kartalları filmi çekimleri için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulunan dev bakım hangarına kurulan "Bluebox Stüdyo" da yine Türk Sinema tarihinde bir ilk. 75 metre uzunluğunda ve 20 metre yüksekliğinde kurulan bu özel çekim alanında eğitim uçakları ve savaş uçaklarının yakın plan çekimleri ile gerçekleştirildi. Anadolu Kartalları filminin çekimleri Konya 3. Ana Jet Üssü'nde, İzmir Çiğili Ana Jet Üs Komutanlığı'nda çekimlerinde gerçekleşti.

FİLM KONUSU

Anadolu Kartalları, pilot olma hayaliyle yaşayan beş gencin hayatını anlatıyor: Onur, Ayşe, Mustafa, Tunç ve Fatih. Uçuş eğitiminde yaşadıkları zorluklar... Aileleri... Aşkları... Ayrılıkları... Rekabetleri... Dostlukları... Uçabilmek için yaptıkları fedakârlıklar... Beş arkadaş, hayatlarının bu kutsal ama bir o kadar da zor ve stresli döneminde birbirlerine destek olurlar. Bu dönemde deneyimli eğitmenlerinin destekleri ve hayat tecrübeleri de onlara yol gösterir. Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, bu beş gencin hayatını değiştiren bir deneyim olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Kartalları, Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement