Anadolu Dansları, Break Dansla Buluşuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Anadolu Dansları, Break Dansla Buluşuyor

Anadolu'ya özgü dansları "break dansı"yla biraraya getiren, Redbull Anadolu Break Dans gösterisi, Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

29.07.2015 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'ya özgü dansları "break dansı"yla biraraya getiren, Redbull Anadolu Break Dans gösterisi, Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

Salt Galata'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan projenin sanat yönetmeni Kadir Memiş, projeyi hazırlarken Anadolu danslarından esinlendiklerini söyledi.

Aydın, Antalya ve Kars yörelerinin halk oyunlarını çalıştıklarını aktaran Memiş, her yaptığı projede canlı müzik olmasına önem verdiğini söyledi.

Kadir Memiş, projede dans ve müziğin birlikte ilerleyeceğini vurgulayarak, "Bu proje, dünyada eşi görülmeyen bir proje ve dünyada ilktir" dedi.

Toplantıya, projenin müziklerini hazırlayan besteci Nevzat Akpınar ile hip hop müzisyeni Da Poet, 8 kişilik dans grubunu temsilen break dansçı Aydan Uysal, folklor oyuncusu Miktat Yılmaz ve projeye danışmanlık yapan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim üyesi Abdurrahim Karademir de katıldı.

Tanıtım toplantısında ayrıca projeyi anlatan bir video gösterisi sunuldu.

Redbull sponsorluğunda gerçekleştirilecek gösterinin prömiyeri, 9 Ekim'de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Gösteri, 10 Ekim'de İstanbul, 11 Ekim'de Ankara, 13 Ekim'de Eskişehir, 15 Ekim'de İzmir, 17 Ekim'de ise Antalya'da sahnelenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Anadolu Dansları, Break Dansla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement