Anadolu Ateşi'nden Bodrum'da 15'inci Yıl Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ateşi'nden Bodrum'da 15'inci Yıl Gösterisi

Anadolu Ateşi\'nden Bodrum\'da 15\'inci Yıl Gösterisi

Bodrum'da, kuruluşunun 15'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen turne kapsamında sahneye çıkan Anadolu Ateşi, büyük ilgi gördü.

14.08.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, kuruluşunun 15'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen turne kapsamında sahneye çıkan Anadolu Ateşi, büyük ilgi gördü.

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, çeşitli ülkelerde binlerce gösteri sunan Anadolu Ateşi, kuruluşunun 15'inci yılı için gerçekleştirilen turne kapsamında Bodrum'da da sahne aldı. Türkiye mozaiğini dansla sahneye taşıyan Anadolu Ateşi topluluğunu izlemek için Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğini doldurdu. 100'ü aşkın dansçının performansını, aralarında Metin Uca ve Nebil Özgentürk'ün de bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.

Gösteri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bodrum bizim için çok önemli. Çünkü Bodrum'da dünyanın her yerinden izleyici var. Daha önce Antik Tiyatro'da sahne almıştık, bu kez de kaledeyiz. Bu gösteri de Anadolu Ateşi'ndeki dört kuşak bir arada sahnede olacak. Aspendos'ta yeni projemiz başlayacak. Aspendos efsanesini 'Tarihe Yolculuk' gösterisiyle izleyenlere sahneleyeceğiz. Dansçılar, sinema filmi tadında performans sergileyecek. Sinema ve canlı performans bir arada olacak. Dünya ilk kez olacak sanırım. Bu yıl 18 ülkede 100'ün üzerinde gösteri sahneleyeceğiz. Dünya üzerinde Türkiye kültürünü tanıtma hedefimiz devam ediyor" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DE DEĞİNDİ

Anadolu Ateşi'nin barış projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "İçinde medeniyetler barışını barındırıyor. Binlerce yıl önce bu topraklarda yaşanmış ve yaşatılmış olan barış projesinin güncel halidir. 24 ayrı etnik unsur yaşıyor. Binlerce kültür, uygarlık bu topraklarda kuruldu. Avrupa medeniyetini buraya borçlu. Bizim barışı sağlamamız gerekiyor. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde olumlu bir atmosfer varken, bugünlerde korkunç şeyler yaşıyoruz. Bir an önce bunun bitmesini istiyoruz. Çözüm sürecini başından beri destekliyorum ama güncelleştirilmesi ve yeniden projelendirilmesi gerekir. Gelen şehitlere yüreğimiz parçalanıyor. Dua etmekten başka bir şey yok bu aşamada" dedi.

Bodrum'da Türkiye mozaiğini gözler önüne seren topluluk, izleyenlere unutulmaz bir performans sahneledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Anadolu Ateşi topluluğu gösterinin sonunda ayakta alkışlandı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anadolu Ateşi'nden Bodrum'da 15'inci Yıl Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement