Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Coşkulu Açılış - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Coşkulu Açılış

Anadolu Ateşi\'nden Antalya\'da Coşkulu Açılış

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2014 sezonunu Antalya’da 5 bin kişilik seyirci önünde açtı.

22.04.2014 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2014 sezonunu Antalya'da 5 bin kişilik seyirci önünde açtı.

Serik Gloria Aspendos Arena'da gerçekleştirilen gösteriyi, yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin turist izledi. Sezonun ilk temsiline sanatseverler, yoğun ilgi gösterdi. Topluluk, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek, modern standartlarda bir gösteriyi izleyicilerin beğenisine sundu. Topluluğun 2 saat süren performansları seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

İki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümünde Tanrılar Dağı, Nemrut Ateş Töreni, Ateş Irmakları, Ateş Dansları ve Hayat Ağacı dansları, Pandora, karanlığın ordusu, tutsak Prometheus, kartallar, kurtuluş, Satir, Prometheus'un dirilişi dansı, aşk üçlemesi, aydınlık günler, savaş dansları, karanlığın zaferi, oryantal dikkati çekti. İkinci bölümde ise Anadolu'dan esinlenen danslar yer aldı.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösterinin ardından yaptığı açıklama coşkulu bir seyircinin Anadolu Ateşi'ni ana vatanında izlediğini söyledi.

Seyircilerin bundan büyük keyif aldığını ifade eden Erdoğan, "Dünyanın en büyük sahnelerinden birinde oynuyoruz. Tiyatro sahnesi olarak dünyanın en büyük sahnesi burasıdır. Seyirci kapasitemiz 5 bin. Ayak alkışı da yapılabiliyor. Şahane bir başlangıç yaptık. Gösterinin içindeki yenilikler tamamında istediğimiz başarıyı yakaladık. Uçuş sisteminden yeni danslara, değişen müziklerimize kadar seyirciden güzel bir tepki aldık" dedi.

Bugün 5 bin kişiyi ağırladıklarını sezon boyunca aynı sahnede 85 temsillerinin olacağını dile getiren Erdoğan, "Bu sezon gösterinin giriş bölümünü değiştirdik. Amerika'dan özel bir uçuş sistemi dahil oldu gösteriye. Klasik Anadolu Ateşi danslarını muhafaza ettik" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Coşkulu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement