Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "(Milletvekili adaylarına yönelik saldırılar) Birileri Türkiye'de millet iradesinin sandığa, sandıktan da yönetime yansımasından rahatsızlık duyuyor.

27.05.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

" (Milletvekili adaylarına yönelik saldırılar) Birileri Türkiye'de millet iradesinin sandığa, sandıktan da yönetime yansımasından rahatsızlık duyuyor. Özellikle birileri bu seçimi hassas bir duruma getirmeye gayret ediyor, bunu kabul etmek asla mümkün değil"

"Türkiye'nin demokrasisi artık oturmuştur, birilerinin bu hain saldırıları, hain provokasyonları yüzünden asla Türkiye demokrasisi geldiği bu seviyeden geriye gitmeyecektir"

(Gökhan Gücüklüoğlu/Ordu) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bakan Avcı, "seçimi" AA'ya değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Avcı:

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürprizlerle dolu bir seçim olacak sözleri) Evet, benim de böyle bir beklentim var. Ben de Cumhurbaşkanının söylediğini tahmin ettiğim anlamda, bir sürpriz bekliyorum. Bu sükunetten vatandaşın, AK Parti'ye nasıl sessiz ve derin bir sahiplenme içinde olduğu görülecektir, diye ümit ediyorum"

"HDP'nin barajı geçirilmesi ve bunun üzerinden AK Parti iktidarının zaafa uğratılması hesaplarının yapıldığı çok açık"

"(Muhalefetin eğitime ilişkin seçim vaatleri) Onlara kendi söylemleriyle cevap vermek istiyorum. Yani diyorlar ki 'biz eğitimi yapboz tahtasına çevireceğiz'. Bizi hep suçlayageldikleri bir şeydi bu. Şimdi diyorlar ki 'biz eğitimi A'dan Z'ye değiştireceğiz'. CHP'si de MHP'si de HDP'si de böyle diyor"

"Önümüzdeki iki yılın sonunda öğretmen açığımızı, herhangi bir ücretli öğretmene ihtiyaç duymayacak şekilde kadrolu öğretmen ihtiyacımızı karşılamış olacağız"

"Bizim de orta vadede niyetimiz öğrencilerin üniversiteye bu 4 yıllık performanslarına bakarak girebilecekleri bir düzeni oluşturmaktır. Ama bunun için hem fiziki beşeri altyapının biraz daha gelişmeye ihtiyacı var"

(Yıldız Aktaş- Selma Kasap/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kürtçe mealde talep patlaması

- Diyanet İşleri Başkanlığının ilk etapta 10 bin adet bastığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali tükendi

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlar ve il, ilçe müftülüklerinden gelen yoğun talep üzerine 20 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali daha basılacak

(Aynur Ekiz/Ankara)

4- "Paralel Devlet Yapılanması" yargı takibinde

Emniyetten TÜBİTAK'a, yargıdan TİB'e kadar birçok kurumda, "Paralel Devlet Yapılanması"na karşı yürütülen soruşturmalar devam ediyor

(Barış Kılıç-Aylin Sırıklı Dal/Ankara)

5- YSK, SİPPORT ile siyasi partileri bilgilendirecek

YSK, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimin sonuçlarının siyasi partilerle paylaşılması için "SİPPORT" adlı bir portal hazırladı

Buna göre, SİPPORT aracılığıyla sandık sonuç bilgileri, siyasi parti genel merkezlerine bildirilecek

Siyasi parti genel merkezleri, seçim günü SİPPORT'tan sandık ölçekli sonuç bilgilerine, taranan imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç ve birleştirme tutanaklarına, yurt düzeyi seçim sonuçlarını gösteren KOKPİT uygulamasından, ekran ara yüzünden ya da web servis hizmetinden erişebilecek

(Aylin Sırıklı Dal/Ankara)

6- "İsrail yeni bir Mavi Marmara'yı göze alamaz"

"Ship to Gaza" gemisinin ikinci kaptanı Charlie Andreasson:

"İsrail bizim gemimize saldırmayı göze alamaz. Mavi Marmara'daki kişileri öldürdükten sonra bu denli bir uluslararası tepki beklemiyorlardı. Şimdi çok daha dikkatliler"

"Bu gemi projesiyle ilgili daha ümitliyim çünkü geçen yaz düzenlenen Gazze saldırılarından sonra dünya kamuoyu İsrail'in mağdur olmadığını, işgalci ve sömürgeci güç olduğunu gördü"

"Gazze ablukası kendi kendine ortadan kalkmayacak. Herkesin elinden geldiğince katkı sağlaması lazım. İsrail benim gibi basit bir denizciden bile kuşkulanıp takibe alıyorsa herkes Gazze'ye yardım edebilir"

(Bilal Müftüoğlu/Paris)

7- Piyango bileti ortak mal sayıldı

Yargıtay, ikramiye isabet eden piyango biletinin, günlük harcama kapsamında edinilmiş malla alındığı gerekçesiyle ailenin ortak malı olduğuna hükmetti

Karardan:  "Evlilik eğer bir hayat ortaklığı, bir kader birliği olarak görülüyorsa iyi günde, kötü günde, yoksullukta, zenginlikte sonuç itibarıyla kaynağı şans olsa bile bir karşılık varsa ve o karşılık edinilmiş mallardan sağlanmışsa bu, edinilmiş mal sayılmalıdır"

"Bedel karşılığı oynanan şans oyunlarından kazanılan ikramiyeler edinilmiş mal grubuna dahildir. Yeter ki katılım bedelinin kişisel mallardan sağlandığı açıkça ispatlanmış olmasın"

(Ferdi Türkten/Ankara)

8- "Başbakanlık Ofisi, İzmir'i dünya şehri yapacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar:

"İzmir'e Başbakanlık Ofisi'nin açılması kente verdiğimiz önemin göstergesidir"

"Başbakanlık Ofisi'nin açılmasıyla İzmir'in dünyada önemli yere gelme ihtimali çok yüksek"

(Ramazan Ercan/İzmir) (Fotoğraflı)

9- Lösemi hastası üçüzlerin yürek burkan dramı

Gaziantep'te yaşayan Aslan çiftinin hayatı, 11 ay önce dünyaya gelen tek yumurta üçüzlerden Şükrü ve Osman'a kısa aralıklarla lösemi teşhisi konulması, Cafer'de de hastalık belirtileri görülmesi üzerine adeta altüst oldu

Baba Aslan:

"Cafer'in de düzenli olarak kontrollerini yaptırıyoruz. Tek umudumuz, ondan alınacak örneklerle kardeşlerinin kurtulmasıydı ama maalesef onun da değerleri yüksek çıktı"

Anne Aslan:

"Onların sağlığına kavuşması için dua ediyorum. Uygun iliğin bulunması için yardım eli bekliyoruz"

(Ensar Özdemir/Gaziantep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Dolarda Fed kıskacı

Saxo Capital Uluslararası Piyasalar Müdürü Özgür Hatipoğlu:

"Ortada doların zayıflamasını gerektirecek herhangi bir faktör yok"

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan:

"1-2 yıllık bir zaman diliminde doların değer kazanmaya devam etmesini bekliyorum"

(Handan Güneş/İstanbul)

11- Başpehlivan Atlı, Kırkpınar'da ikinci kemer peşinde

Fatih Atlı:

"Kırkpınar'da ikinci kemer için sonuna kadar iddialıyım. Şu an mevcut rakiplerimizin içinde 8-10 çok iddialı isim var. Onlara göre taktikler geliştirdik, geliştirmeye de devam ediyoruz"

"Hedefim inşallah bundan sonra iki yıl daha altın kemeri alıp, ebedi sahibi olarak tarihe geçmek"

(Fatih Mehmet Kürkçü/Samsun) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement