Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- 10 yılda 230 milyar lira "duman" oldu Türkiye'de tiryakiler, son 10 yılda sigaraya yaklaşık 230 milyar lira harcadı Türkiye'de tüketilen sigara adedi ise son 10 yılda yüzde 12,7 azalarak geçen yıl itibarıyla 94,7 milyar adede geriledi Geçen yıl tiryakilerin cebinden sigara için 34,7 milyar lira çıktı (İbrahim Yılmaz/Ankara) 2- "Simit arabası" hayatını değiştirdi Mersin'de, yıllarca yardımlarla hayatını devam ettiren 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" sayesinde aldığı simit arabasıyla işinin sahibi oldu Altındağ: "İnsanların yüzde 80'i bize duygusal bakıyor, acıyor.

10.04.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- 10 yılda 230 milyar lira "duman" oldu

Türkiye'de tiryakiler, son 10 yılda sigaraya yaklaşık 230 milyar lira harcadı

Türkiye'de tüketilen sigara adedi ise son 10 yılda yüzde 12,7 azalarak geçen yıl itibarıyla 94,7 milyar adede geriledi

Geçen yıl tiryakilerin cebinden sigara için 34,7 milyar lira çıktı

(İbrahim Yılmaz/Ankara)

2-  "Simit arabası" hayatını değiştirdi

Mersin'de, yıllarca yardımlarla hayatını devam ettiren 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" sayesinde aldığı simit arabasıyla işinin sahibi oldu

Altındağ: "İnsanların yüzde 80'i bize duygusal bakıyor, acıyor. Şimdi ise herkes 'iyi olmuş' diyor. Kimseye el açmadan geçimimi sağlıyorum. Herkesin bana bakış açısı değişti"

(Mustafa Güngör/Mersin) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Mobil uygulamalar ile ortam dinlemesi yapılabiliyor

-"Gereksiz" istenen uygulama izinleri özel hayatın gizliliğini tehlikeye atabilir

-Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Ergün:

"Geliştiriciler tarafından uygulama marketlerine yüklenirken, market yöneticileri tarafından talep edilen izinleri almasında herhangi bir sıkıntı bulunmayan uygulamalar, günümüzde rahatlıkla ortam dinlemesi ve günlük hayatın izinsiz bir şekilde takip edilmesinde kullanılmakta"

-"Basit bir vakit geçirme aracı olarak gördüğünüz ses değiştirme uygulamasının keyifli dakikalar yaşattığı doğru olabilir fakat bu uygulama hacklendiğinde bu faaliyeti gerçekleştiren kişilerin sizden herhangi bir izne ihtiyaç duymadan, uygulamanın açık olmasına dahi gerek kalmadan ortam dinlemesi yapabileceğini biliyor muydunuz?"

-"Türkiye siber saldırıların hedefi halinde. Kurumların bilgi işlem güvenliği teknik personel açığından dolayı tam anlamıyla sağlanamamakta"

4- "Oflu" çözüm süreci için Mardin'den aday oldu

Trabzon'un Of ilçesinden Mardin'e gelen Selamettin Tellioğlu, çözüm sürecine destek için bağımsız milletvekili adayı oldu

Kentte seçim çalışmalarına başlayan Tellioğlu: "Çözüm süreci; kardeşlik, büyüme, insanlığın yeniden huzur bulma sürecidir, bütün dünyaya yeniden örnek olma hareketidir"

(Halil İbrahim Sincar - Mehmet Çalık/Mardin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- 5 yılda 5 bin Suriyeli öğrenciye burs

-Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 5 yılda 5 bin Suriyeli öğrenciye burs verecek

-"Türkiye Bursları" kapsamında 2014-2015 akademik yılında, 176 ülkeden 82 bin başvuru alındı, Suriyeli uyruklu lisans öğrencilerinin başvurular içerisindeki payı yüzde 20'ye tekabül ediyor

-Bu yıl, burslardan yararlanan Suriyeli öğrencilerin yüzde 40'ı Türkiye'deki kamplardan, yüzde 40'ı Suriye'den, yüzde 20'si ise Lübnan ve Irak'taki gibi komşu ülkelerden geliyor

(Aynur Ekiz/Ankara)

6- Türk-İş, kamu işçisi için yüzde 15 zam isteyecek

-2015-2017 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine hazırlanan Türk-İş, hükümetten yıllık yüzde 15 zam talep edecek

-Yaklaşık 210 bin kamu işçisini ilgilendiren görüşmelerde, çalışanlar üzerindeki ağır vergi yükü de gündeme gelecek

(Özcan Yıldırım/Ankara)

7-  "Milletvekilleri bu dönem, geçen döneme göre Meclis'i daha çok denetledi"

Milletvekilleri Meclis'teki denetim yollarını çok sık kullandı. 24. Dönem'deki bu denetim yollarının 23. Dönem'e göre büyük artış kaydettiği gözlendi

24. Dönem'deki yazılı soru önergesi oranı 23. Dönem'e göre yüzde 220 artışla 68 bine, sözlü soru önergelerindeki artış oranı ise yüzde 230 artışla 8 bine çıktı

23. Dönem'de sözlü soru önergelerin yüzde 90'ı, 24. Dönem'de ise yüzde 30'u; geçen dönem yazılı soru önergelerin yüzde 88'i, bu dönem ise yüzde 61'i cevaplandırıldı

Geçen dönem hiç Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmamışken, bu dönem bir tane kuruldu.

(Coşkun Ergül/TBMM)

8- Kadına yönelik şiddetle mücadelede tatil arası yok

-Kadına yönelik şiddetin sebeplerini araştırmak amacıyla kurulan komisyon, Meclis'in seçim süreci nedeniyle tatile girmesine karşın çalışmalarını sürdürüyor

-Komisyon Başkanı Dedegil ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu uzmanlar son aşama olan raporun hazırlanması için çalışmaya devam ediyor

- AK Parti İstanbul Milletvekili Dedegil:

-"İlk defa bu komisyonda 6284 sayılı yasasıyla ilgili ilk defa detaylı bir çalışma yapılacak. Bu yasanın çıkmasından sonraki süreç nasıl gelişti, eksiklerimiz var mı, uygulamada ne tip sorunlar yaşanıyor bunları tespit ediyoruz, önerilerimizi de getiriyoruz"

(Seval Güler/TBMM)

9- IMF taksitini ödeyen Yunanistan memur ve emekliyi bekletebilir

- Open Europe Ekonomik Araştırmalar Bölümü Direktörü Raul Ruparel:

"Yunanistan, nisan ayının ilk haftasında mali gücünün tükeneceği bilinmesine rağmen, IMF borç diliminin nasıl ödendiğine dair bir açıklama yapmadı"

"Geçen ay kamu ve özel sektörden gelen bir kısım gelirin yönlendirilmiş olduğunu düşüyorum"

"Önümüzdeki 2-3 haftalık dönemde bir kısım ödemenin yapılmadığını, bazı emeklilerin ve memurların maaşlarının ödenmediğini görebiliriz"

(Gökhan Kurtaran/Londra)

10- " Rio'da güreş zirve yapacak"

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın:

"2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kaldı. Biz üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Rio'da güreş zirve yapacak"

"Grekoromen, serbest, bayan ayrımına gitmeden olimpiyatta madalya için elimizden geleni yapacağız"

"Güreş camiasıyla birlik ve beraberlik içinde olup ortak akılla hareket edeceğiz"

(Halil İbrahim Avşar/Ankara) (Fotoğraflı)

11- Avrupa Halter Şampiyonası'na doğru

Milli halterci Ayşegül Çoban Başol:

"Geçen yıl ülkeme şampiyon olup döndüm, yine şampiyon dönmek istiyorum"

Milli halterci Semih Yağcı:

- "Antrenmanlarımıza askeri sistemle sıkı bir şekilde çalıştık. Emeğimizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum"

(Esra Duman/Ankara-İbrahim Yozoğlu/Sakarya) (Fotoğraflı)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'da kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine bağlı başka bir ormanlık alana nakledildi. Karıncalar özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Bu operasyona Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı
    16:58 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadele eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek, üçüncülük elde etti. Şırnak'a dönen Benek, ailesi, antrenörü ve kulüp başkanı tarafından çiçeklerle karşılandı. Benek, hedefinin 5 ay sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak olduğunu belirtti. Antrenör Budak ise Pınar Benek'ten Dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı
    16:57 Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'da meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.


Advertisement