Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- İfade almada "mobil" dönem -Yaklaşık 6 ay önce hayata geçirilen "Hizmetin Yerinde İfası" projesiyle suç mağduru 107 bin 657 vatandaşın ifadesi, evinde veya iş yerinde alındı -Proje kapsamında bin 275 polis merkezine bin 560 mobil ifade alma kiti dağıtılacak 2- 4G'nin ihale şartnamesi nisanda hazır olacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "4G ihalesi ile ilgili yetkilendirme politikası, işletmecileri ihale sırasında da rekabete teşvik edecek şekilde hazırlanıyor.

31.03.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İfade almada "mobil" dönem

-Yaklaşık 6 ay önce hayata geçirilen "Hizmetin Yerinde İfası" projesiyle suç mağduru 107 bin 657 vatandaşın ifadesi, evinde veya iş yerinde alındı

-Proje kapsamında bin 275 polis merkezine bin 560 mobil ifade alma kiti dağıtılacak

2- 4G'nin ihale şartnamesi nisanda hazır olacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin:

"4G ihalesi ile ilgili yetkilendirme politikası, işletmecileri ihale sırasında da rekabete teşvik edecek şekilde hazırlanıyor. İhale şartnamesi nisan ayı içinde BTK tarafından bitirilmiş olacak"

"İhalede 800 MHz, en önemli bant hüviyetinde. Bu, özellikle nüfusun yoğun olmadığı kırsal alanlara 4G hizmetlerinin çok daha hızlı ve düşük maliyetlerle ulaştırılabilmesi adına çok gerekli bir nitelik taşıyor"

(Arife Yıldız Ünal)

3- Öğrencilerin gözde dersleri belli oldu

-MEB verilerine göre, birinci eğitim öğretim döneminde lise düzeyinde en çok tercih edilen seçmeli ders, 9 ve 10'uncu sınıflarda Hz. Muhammed'in Hayatı; 11 ve 12'nci sınıflarda ise matematik oldu

-Ortaokul düzeyinde 5, 6 ve 7'nci sınıflarda en fazla matematik uygulamaları tercih edilirken 8'inci sınıflarda en fazla medya okur yazarlığı dersi seçildi

4- Şehit cenazesi için Başbakan'a mektup

Ege Denizi'ne 19 yıl önce düşen savaş uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Erdoğan'ın naaşının, yerli sismik araştırma gemisi "MTA TURKUAZ"ın imkanları kullanılarak bulunması talebiyle, ailenin avukatı Keleş, Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletilmek üzere mektup yazdı

-Avukat Mehmet Emin Keleş:

-"Turkuaz'da bulunan deniz altı araştırma robotu Gelibolu 1500'ün, 600 metre derinlikte saatlerce araştırma yapabilecek kapasiteye sahip olması, 400 metre derinlikteki şehidimizin cenazesinin bulunmasında bize büyük umut ışığı oldu"

-"Şehidimizin, yakınlarının baş ucunda dua edebilecekleri mezarı olması açısından yardımlarını istiyoruz"

(Emre Umurbilir/İzmir) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD'de halk otobüslerine İslam karşıtı afiş asılacak

- İsrail yanlısı bir grubun finanse ettiği İslam karşıtı afişler, ABD'nin Philadelphia şehrindeki halk otobüslerinde bir ay asılı kalacak

-Afişler, İslam ve Nazi ideolojisi arasında bağ kuran mesajlar içeriyor

-Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Şube Başkanı Jacob Bender: "Müslümanlar, ABD'deki yeni 'öteki' haline geldi"

(Mustafa Çağlayan/New York)

6- "18 Mart törenlerinden ders çıkardık"

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun:

-"18 Mart törenlerin yapılışından, oradaki durumdan gelecek törenler için dersler çıkardık"

-"Biz burada biraz uluslararası platformlarda Çanakkale Savaşları'nı nasıl anladık ve bunu, aradan bu kadar yıl geçtikten sonra nasıl bir dostluk köprüsüne, nasıl bir barış anlayışına çevireceğimizi, çevirdiğimizi göstermek istiyoruz"

(Mehmet Bayer/Çanakkale) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Tekvandoda hedef en az 4 madalya

- Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin:

"Her şampiyonanın performansı farklı ama inşallah Dünya Şampiyonası'nda her renkten olmak kaydıyla, en az 4 madalya bekliyorum"

-"2016 Rio Olimpiyatları'nda en azından geçmişteki başarılarımızı tekrarlamayı düşünüyoruz. Rio'da inşallah daha iyisini de yapabiliriz"

(Muhammed Boztepe/Konya)(Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Buz Hokeyi Milli Takımı "iddialı"

-Türkiye Buz Hokeyi A Milli Takımı, İzmir'in ev sahipliğinde oynanacak Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman Grubu'nda mücadele edecek

-Milli Takım Başantrenörü Deniz İnce:

"Bizim için bu turnuvada ikincilik diye bir şey yok, birincilik için oynayacağız, Türkiye'yi bir üst klasmana taşıyacağız"

-"Geçen sene ve ondan önceki sene Süper Lig'de kalite olarak düşüş olsa da bu sene iyi bir çizgi yakaladık"

(Ali Korkmaz/İzmir)(Fotoğraflı/Görüntülü)

9- Futbolu renklendiren yıldızlar

-Gerrard, Lampard, Drogba ve Raul gibi emektar yıldızlar, kariyerlerini futbolun gelişime açık olduğu ABD, Katar, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde şekillendirmeyi tercih etti

-Son yıllarda futbola veda eden Beckham, Henry, Del Piero gibi birçok önemli yıldız da futbolun daha da popülerleşmesini amaçlayan bu ülkelerde oynadı

(Doğa Kırmızıoğlu/Ankara)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement