Amelebirliği 91. Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Amelebirliği 91. Yılını Kutladı

Madencilere destek için Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olarak kurulan Amelebirliği 91. yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı.

22.07.2014 13:15  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madencilere çeşitli yardım ve destekler için Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olarak kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığının (Amelebirliği) 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olarak kurulan Amelebirliği'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, cumhuriyetle yaşıt olan kuruluşlarının 91. yılını sevinç ve kıvançla kutladıklarını söyledi.

Ülkenin ilk sosyal yardım kuruluşu olarak kurulduğunu dile getiren Yılmaz,  "Amelebirliği üyelerine geçici iş göremezlik, eğitim, sağlık hizmetlerine destek, çalıştıkları kurumdan ayrılanlara son yardım, yüksek okulda okuyan üyelerimizin çocuklarına öğrenim, üyenin ve aile bireylerinin ölümü halinde cenaze, ihtiyaçları halinde talep eden üyeye ödünç para ve konut kredisi yardımları, konaklama yardımı ile iş kazaları yardımları yapmaktadır. Sandığa üye ve aile bireylerine bu yılın ilk altı ayında 24 milyon 521 bin 268 lira ekonomik ve sosyal yardım yapıldı" şeklinde konuştu.

Yılmaz, bu yardımların Zonguldak ekonomisine katkı sağladığını anlatarak, geçen yıl üye ve aile bireylerine yapılan yardım tutarının 36 milyon 700 bin lira olduğunu kaydetti.

Üyelerinin yüksek okulda okuyan çocuklarına yapılan karşılıksız öğrenim yardımının yöre halkımızın eğitim düzeyinin yükselmesine katkı sağladığını vurgulayan Yılmaz, "2013-2014 eğitim öğretim yılında bin 178 öğrencimize öğrenim yardımı yapılmıştır. Sandığımız kuruluşundan günümüze, üyelerine sağladığı ekonomik ve sosyal yardımlarıyla önemini koruyan bir kuruluş olarak hizmetlerini geliştirerek sürdürüyor ve sürdürecektir" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amelebirliği 91. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement