Amedspor'dan, TFF'ye Tepki: Gerekirse FIFA, CAS ve AİHM'e Gideriz - Son Dakika
Spor

Amedspor'dan, TFF'ye Tepki: Gerekirse FIFA, CAS ve AİHM'e Gideriz

"Çocuklar ölmesin, maça gelsin" pankartı yüzünden PFDK'ya sevk edilen Amedspor'da Asbaşkan Nurullah Edemen, "Gerekirse FIFA, CAS VE AİHM'e gideceğiz" diyerek TFF'ye sert çıktı.

13.02.2016 09:18  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Diyarbakır'da oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasına üzerinde, "Çocuklar ölmesin, maça gelsin" yazılı pankartla çıkan Amedspor Kulübü'ne Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmesi, Diyarbakır'da tepkiyle karşılandı. Amedspor Kulübü Asbaşkanı Nurullah Edemen, "Gerekirse FIFA, CAS VE AİHM'e gideceğiz" diye konuştu.

"FEDERASYON ÇİFTE STANDART UYGULUYOR"

T24'e konuşan Edemen, federasyonun çifte standart uyguladığını belirterek, karara tepki gösterdi. Edemen, "Ünlü sanatçı ve futbolcular geçtiğimiz günlerde çocuklarla ilgili bir etkinlik düzenledi. Bizler de takdir ettik. Batı'da, bu etkinlik yapılırken sorun olmuyor, ama biz yapınca cezalandırılıyoruz. Bu bir çiftte standarttır. Biri çıkıp bize anlatsın. Şimdi federasyon, 'Fenerbahçe maçı öncesi bu pankartı açılması için izin istediler vermedik' diyor ve bu yüzden bizi disipline sevkediyor. Biz izin verilsin veya verilmesin. Doğru gördüğümüz yoldan dönmeyiz. Gerekirse bundan sonraki maçlarımıza da aynı pankartla çıkacağız" dedi.

"LİGDEN ÇEKİLMEYİZ"

Amedspor'un baskılar yüzünden ligden çekilebileceği iddialarını da değerlendiren Edemen, şöyle devam etti: "Haksızlıklar ve baskılar farklı boyutlara varmadığı müddetçe ligden çekilmeyiz. Belki de istenen ligden çekilmemiz. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gelişmelere bağlı olarak kararlarımızı alacağız. TFF'nin bu son kararına karşın yarın gerekli itirazımız resmen yapılacak."

"CAS'A, AHİM'E BAŞVURACAĞIZ"

Amedspor Asbaşkanı Edemen, TFF'nin ve PFDK'nin yeşil-kırmızılı kulübe yönelik baskıların ve cezaların devam etmesi ve Türkiye'deki yasal itirazlarlardan sonuç almamaları durumunda Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) ve Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını anlattı.

"BU MÜRACAATLAR EN DOĞAL HAKKIMIZDIR"

Edemen, "Bu müracaatlar en doğal hakkımızdır. Asla Türkiye'yi veya herhangi bir kurumu zora koymakla ilgili değildir. Kendi hakkımızı korumakla ilgilidir" diye konuştu.



Amedspor\'dan, TFF\'ye Tepki: Gerekirse FIFA, CAS ve AİHM\'e Gideriz

Son Dakika Spor Amedspor'dan, TFF'ye Tepki: Gerekirse FIFA, CAS ve AİHM'e Gideriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • met bil : insanları zorla terörist yapıyor bu kurumlar 31 19 Yanıtla
  • .: Cehenneme kadar yolunuz var ermeni kuklaları 21 29 Yanıtla
  • Sahip: Siz direk daga cikin 19 27 Yanıtla
  • Baran: sen federasyona bağlı bir klupsün. o halde kurallara uyacaksın. bu tip insanlar nedense hep eşitlik özgürlük bizim hakkımız diyor çifte standart olmuyor. oysa ki T.C. de kurallar Sınırlarımız içindeki herkesi kapsıyor. ama yinede bu zorbalar kendi istedikleri kural dışı şeyleri yapmak istiyor 21 23 Yanıtla
  • Memet: Bu ezilen halkların kardeşliği bozmaya çalışan tek bir şey var oda yünüten devlet 22 21 Yanıtla Sahip: Terorist ezilmez gebertilir 16 6
  • Bolubeyi: Ulan kekolar hep mi hainsiniz ..kanınızdaki virüsü bilim adamları bile bulamıyor.... 18 25 Yanıtla
  • Bulut: Sizi çok şımartmışlar belli 17 24 Yanıtla
  • Liceli: Amed sporu Diyarbakırı çekemeyenlere =~=::::~}}}} 20 11 Yanıtla
  • murat: vatan hainleri allah size hiç bi alanda başarı vermesin 13 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement