Bonzai Krizine Girerek Amcası ve Yengesini Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet - Son Dakika
3. Sayfa

Bonzai Krizine Girerek Amcası ve Yengesini Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet

Bonzai Krizine Girerek Amcası ve Yengesini Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet

Kağıthane'de 2 yıl önce 4 kişiyi yaralayan, amcası ve yengesini öldüren genç, 2'şer kez müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Savunmasında, "Uyuşturucunun etkisiyle yaptım" dedi.

13.02.2016 11:13  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kağıthane'de 2 yıl önce, kullandığı bonzainin etkisiyle krize giren, amcası ve yengesini öldüren, annesi ve babası dahil 4 kişiyi de yaralayan 22 yaşındaki Tayyip P., 2'şer kez müebbet hapis ve 8 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı. Genç adam savunmasında, "Uyuşturucunun etkisiyle amcamın ve yengemin bize büyü yaptığını bile düşünmeye başlamıştım." dedi.

"UYUŞTURUCUNUN ETKİSİYLE BİZE BÜYÜ YAPTIKLARINI DÜŞÜNMEYE BAŞLAMIŞTIM"

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün karar duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanık Tayyip P., ve taraf avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki savunması sorulan Tayyip P., "Ben tutuklanmadan önce ciddi bir uyuşturucu bağımlısıydım. Sentetik uyuşturucu kullanıyordum. Artık halüsinasyonlar görmeye başlamıştım. Amcamın ve yengemin bize büyü yaptığını bile düşünmeye başlamıştım. Bu düşünce ile böyle bir olay oldu. Ben kendimi kontrol edemez duruma gelmiştim. Amcam ve yengemin bana iyilikleri olmuştur. Olaylar nedeniyle son derece üzgün ve çok pişmanım. Adaletinize güveniyorum." dedi.

"SANIK KENDİ İRADESİ İLE HAREKET EDEBİLECEK DURUMDA DEĞİLDİR"

Sanığın avukatı Okay Şimşek de müvekkilinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Sanık olaydan önce 8-10 gün süre ile teyzesinin evinde kaldıktan sonra olay günü ailesinin oturduğu apartmana gelir. Kendi evinin bulunduğu dairenin mutfağına girip bıçağı alıp annesini ve babasını yaralayıp, daha sonrada kendisine engel olmaya çalışanlara da saldırıp, maktullere ulaşıp ölümlerine neden oluyor. Bu tabii ki kabul edilemez bir durum; ancak unutmamak gerekir ki sanık kendi iradesi ile hareket edebilecek durumda değildir. Çünkü kendisi bağımlıdır ve hastane kayıtları da dosyada mevcuttur." ifadesini kullandı.

İKİŞER KEZ MÜEBBET, 8 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Son sözü sorulan Tayyip P., "Uyuşturucudan yeni yeni kurtuluyorum. Çok pişmanım." dedi. Kısa aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, amcası ve yengesine yönelik eylemleri nedeniyle Tayyip P.'yi "Kasten adam öldürme" suçundan 2'şer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Annesi Sonay P., babası Soner P., amcasının oğlu Mustafa P. ve komşusu Akın A.'yı da yaralamaktan 7 yıl 3 ay hapis cezası verilen Tayyip P., "konut dokunumazlığının ihlali" suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4 KİŞİYİ YARALADI, 2 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

İstanbul Cumhuriyet Basavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu:

Şüpheli Tayyip P. 28 Haziran 2014 tarihinde gece 00.10'da babası Soner P.'yi ve annesi Sonay P.'yi mutfaktan eline geçirdiği ekmek bıçağıyla öldürmek maksadıyla çeşitli yerlerinden bıçakladı. Daha sonra amcası ve yengesinin oturduğu üst kata çıkan Tayyip P., amcası Celal P. ve yengesi Zafer P.'yi birden fazla bıçak darbesi sonucu öldürdü. Tayyip P. olayı ayırmaya gelen amcasının oğlu Mustafa P. ve komşusu Akın A.'yı da bıçakla yaraladı. İddianamede şüpheli Tayyip P.'nin "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "Kasten yaralama" ve "konut dokunulmazlığının ihlali" suçlarından toplam 22 yıldan 40 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Bonzai Krizine Girerek Amcası ve Yengesini Öldüren Sanığa 2 Kez Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement