Amasya'da "Ziya Gökalp" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Amasya'da "Ziya Gökalp" Konulu Konferans

Amasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce "Ziya Gökalp" konulu konferans düzenlendi.

26.10.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce  "Ziya Gökalp" konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa, Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Şaban Sağlık konuşmacı olarak katıldı.

Ziya Gökalp'in, Meclis-i Mebusan'da ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilliği yaptığını, "Türk milliyetçiliğinin babası" olarak da zikredildiğini belirten Sağlık, şunları kaydetti:

"Türk Milliyetçiliği; Türk ülkesi ve Türk milleti adına kusursuz bir bilinçle herhangi bir meşru iş (meslek) yapmak, bu işi yapmanın yanında Türk ülkesi ve Türk milleti için gerektiğinde her türlü fedakarlığı göstermek,  bu konularda sürekli kendini hesaba çekmek, Türk ülkesi ve Türk milleti için yeni şeyleri sürekli öğrenmek ve kendini yenilemektir. Türk milliyetçiliğinin oluşmasına çok büyük katkıları olan Ziya Gökalp 1876 ve 1924 yılları arasında yaşamış. 48 yıllık kısa ömründe büyük eserler bırakmış bir şahsiyettir."

Konferansı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Sami Çelik, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da 'Ziya Gökalp' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement