Amasya'da Hastanede Afet Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Hastanede Afet Tatbikatı

Amasya\'da Hastanede Afet Tatbikatı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet Planı Uygulaması (HAP) tatbikatı düzenlendi.

15.10.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hastane Afet Planı Uygulaması (HAP) tatbikatı düzenlendi.

Tatbikata, UMKE, 112, polis, itfaiye ve AFAD ile hastane personeli katıldı. Senaryo gereği, hastanede çıkan yangın nedeniyle HAP başkanı tarafından hastanenin tahliyesine karar verildi. İlk olarak hastanede çıkan yangında mahsur kalan hastalar itfaiye, AFAF ve UMKE ekipleri tarafından aciliyet durumlarına göre tahliye edildi. Hastaneden bebek kaçıran kişinin ve personele saldıranların yakalanması, yeni doğan bebeğin tahliyesi, molozlar altında kalan yaralının kurtarılması ile yangının söndürülmesi gibi senaryoların da gerçeği aratmayacak şekilde uygulandığı tatbikatı çok sayıda vatandaşın yanı sıra Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Gök, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun ve Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz de izledi.

Amasya'nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını anlatan hastane yöneticisi Mustafa Erdoğan da, yapılan tatbikat ile afet planının gözden geçirildiğini söyledi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Hastanede Afet Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement