Altının Türk Patronu 2015'deki Fiyatları Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Altının Türk Patronu 2015'deki Fiyatları Açıkladı

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, altın fiyatlarının 2015'te yatay seyredeceğini belirterek, "1100 doların altına inmez ama 1500'leri de görmeyiz" dedi.

22.12.2014 17:22  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, altın piyasasına yönelik düzenlemeleri CNBC'e televizyonunda konuk olduğu Son Baskı programında değerlendirdi. Kamer altın fiyatlarınının geleceğine ilişikin tahminlerinede açıkladı.

ALTIN DÜZENLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cihan Kamer hükümetin son ekonomik düzenleme paketi ile altın piyasasına getirdiklerine değindi ve şunları söyledi:

"İstenen hukuki altyapının hazırlanması. Daha fazla özendirmek suretiyle daha başarılı hale getirmek. Ekonominin içinde kalması bizce daha iyi. Yeni düzenlemelerle kuyumcuları daha fazla işin içine katmış oluyorlar. Kuyumcuya vatandaş getirecek hesaba yatır diyecek. Kuyumcu biraz daha fazla devreye girmiş olacak. Altınların saklanmasının belirli bölümünün Türkiye'de yapılmasıyla ilgili düzenleme var. Altının gidip gelme işlemine son verilmiş olacak. İsviçre ya da Londra'daki bankalarda saklanıyor. Bu gereklilik ortadan kalkacak. Bu çok doğru hareket. Kendi altınımızı bile yurtdışında muhafaza ediyorduk. Merkez Bankası'nın rezervlerinin bile bir bölümü yurtdışında. Ana tema yastık altının ekonomiye kazandırılması. Bugünden yarına geri dönüşüm olacak bir şey değil. Bir süre sonra ben niye altını evimde tutmaya çalışayım denecektir. Altın her an altındır, her dakika paradır anlayışı var.

KDV GETİRİLİRSE TÜKETİCİYE YANSIR

Altın KDV ve ÖTV'den muaf. Vergiye ilişkin düzenlemede fonlar arasındaki dengesizlikten bahsediliyor, tam açık değil. KDV getirilirse bunun yansıması nihai tüketiciye iyi olmayacaktır. Sektörü sıkıntıya sokar.

İŞİN YÜZDE 50'Sİ ÜÇ GÜNDE

Taksit geri geldi ama toparlanma aynı hızla olmuyor. Yılbaşında takı satışı çok daha fazlalaşır. Sevgililer Günü, Yılbaşı en önemli zamanlardır. Anneler Günü de var. Toplam işin yüzde 50'si bu üç günde olur.

VERGİ ARTIRMAK ÇÖZÜM OLMAZ (Lükse caydırıcı vergi)

Mücevherde, pırlantada KDV var. Bu tür vergilerin bir çözüm olacağı inancında değilim. Verginin artırılması vergi toplamakta zorluk yaratıyor."

2015'DE ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarıyla ilgili konuşan Kamer, "Dünyadaki dengeler en son Rusya'nın yaşadığı sıkıntı altında düşüşü frenledi. Artık altının 1100 seviyelerinin çok altında seyredeceğine inanmıyorum. Çok fazla oynamaların olmadığı bir dönem. Tekrar 1500-1600'leri görmeyiz. 2015'te biraz yatay seyreder. Uzun vadede doların altın güven olacağına inanmıyorum. Altın her zaman parlar" dedi.

Altının Türk Patronu 2015\'deki Fiyatları Açıkladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altının Türk Patronu 2015'deki Fiyatları Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • rabia: atının patronu rıza zarraf 9 1 Yanıtla

Advertisement