Altının Fiyatı Arttıkça Gramı Düşüyor - Son Dakika
Ekonomi

Altının Fiyatı Arttıkça Gramı Düşüyor

Altın fiyatlarının artması sonrası kuyumcuların talebi üzerine bastırılan "yarım gram altın", hediyelik takının gözdesi oldu.

12.02.2016 11:05  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın fiyatlarının artması sonrası kuyumcuların talebi üzerine bastırılan "yarım gram altın", hediyelik takının gözdesi oldu.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle takı kültürünün zarar gördüğünü, bu nedenle kuyumcu esnafının iş hacminde gerileme yaşandığını belirtti.

GRAM ALTINLA BAŞLADI

Geçmişte en ucuz takı olarak bilinen çeyrek altına, fiyatın 100 liranın üzerine çıkması sonrası talebin gerilediğini bunun üzerine esnafın talebiyle Darphane'nin "yarı çeyrek altın" bastığını, artışın devam etmesiyle "gram altın" devrinin başladığını anlattı.

Fiyat artışının devam etmesiyle esnafın takı pazarını kaybetmemek için "yarım gram altın" talebinde bulunduğunu dile getiren Baransel, "Fiyatlardaki artışa rağmen vatandaşlar, düğün, sünnet ve doğumlarda altın takma geleneğinden vazgeçmiyor. Bir yandan her bütçeye uygun takı ürünü sunabilmek bir yandan da sürekli yükselen altın fiyatlarıyla mücadele edebilmek için gramajı azaltıyoruz. Akrabası, yakınları ve sevdiklerini kutlamak isteyen vatandaşımızı geri çevirmemiş oluyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizliklerin geride bırakılmasıyla bu yılın kuyumculuk sektörü için daha olumlu geçmesini beklediklerini ifade eden Baransel, "Ancak fiyatlar hala çok yüksek. Altın alışverişlerindeki taksit sınırlaması kaldırılıp, taksit sayısı 4'ten 9'a çıkarılırsa, piyasa rahatlar" dedi.

Baransel, altın fiyatlarının daha fazla yükselmemesini ve dengeleri bozacak şekilde dip ve tavan hareketleri yapmamasını temenni ettiklerini söyledi.

"İNŞALLAH DAHA DA KÜÇÜLMEZ"

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Ersel Baysal da altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı tüketicinin altın alım gücünün azaldığını kaydetti.

Altın almak isteyen vatandaşın önce çeyrek altından gram altına yöneldiğini aktaran Baysal, "Şu an gram altın 110 lira. Bunun fiyatı da yüksek gelmeye başlayınca 55 lira olan yarım gram altın tercih edilmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

Son dönemde düğünlerde ya da doğumlarda en fazla "yarım gram altın"ın tercih edilir hale geldiğine değinen Baysal, "İnşallah burada biter ve daha da küçülmez. Çeyrek gram altın falan çıkmasını istemeyiz. İnsanların alım gücü olsun ve biz de satış yapabilelim" şeklinde konuştu.

YATIRIMINDA EN ÇOK ÇEYREK ALTIN TERCİH EDİLİYOR

Baysal, yatırım amaçlı ise en çok ata altını, tam, yarım, çeyrek altın ve bileziğin tercih edildiğini dile getirdi.

"Bu dönem bizim için alım dönemi" diyen Baysal, fiyatlar yüksek olduğu için elinde altını olanların satışa yöneldiğini bildirdi.

Baysal, "Yatırım amaçlı hareket edilen bir dönem değil. Düğün sezonunda altın fiyatları daha düşük olduğu için hem sezon nedeniyle hem de yatırım amaçlı altın alındı. Bu dönemde de yatırım için alanlar fiyatlardan dolayı satmayı tercih ediyor" ifadesini kullandı.

SEVGİLİLER GÜNÜ BEKLENTİSİ

Ersel Baysal, Sevgililer Günü'nde büyük bir hareketlilik beklediklerine işaret ederek, Sevgililer Günü'nün kendileri için en önemli günlerden biri olduğunu, ürünlerini hazırladıklarını ve müşteri beklediklerini bildirdi.

Geçmiş senelerde Sevgililer Günü'ne bir hafta kala piyasada hareketlenmenin başladığını belirten Baysal, "Bu sene fiyatların yüksekliği nedeniyle henüz başlamadı. Bugün yarın hareketlenecektir" diye konuştu.

Baysal, Sevgililer Günü'nde en çok tek taş pırlanta, kolye, ince bileklik ve küpelerin tercih edildiğini sözlerine ekledi


Altının Fiyatı Arttıkça Gramı Düşüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altının Fiyatı Arttıkça Gramı Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANTİ AKP: AK PARTİ TÜRKİYE Yİ TEMİZLEMEYE KARARLI YAPMIŞ OLDUKLARI BAŞARILI ÇALIŞMALARI SAYESİNDE BÜTÜN TÜRKİYE Yİ TOPYEKÜN ŞEHİT ETMEYE KARARLILAR BAŞKANLIĞIN HİLAFETİN SİYONİZMİN EMPERYALİZMİN İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KÖLELİK DÜZENİNİN AYAK SESLERİ CUMHURİYET DEMOKRASİ LAİK DÜZEN DEVLET VE ŞANLI BAYRAĞIMIZ CUMHURİYET TARİHİNDE KARŞILAŞMADIĞI BİR İHANET SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİR ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI BİTİRMEK ADINA ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPMAK İÇİN BİAT EDEREK YEMİN İÇMİŞLERDİR... 8 4 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement