Altındağlı Vatandaşlardan Kentsel Dönüşüme Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Altındağlı Vatandaşlardan Kentsel Dönüşüme Tam Destek

Altındağlı Vatandaşlardan Kentsel Dönüşüme Tam Destek

Altındağ'da kentsel dönüşüme destek veren vatandaşlar, evlerini kendi elleriyle yıkıyor.

06.09.2014 16:55  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ'ın her noktasında yıkımlarını sürdüren, kavgasız gürültüsüz yıkım gerçekleştiren Altındağ Belediyesi'ne, Altındağlı vatandaşlar da destek veriyor.

Başkan Tiryaki'nin ayrım gözetmeyen ve kararlı politikasına inanan Altındağlı vatandaşlardan da kentsel dönüşüme destek geliyor. Yıllarca gecekondu kahrı çeken, ancak artık modern ve lüks konutlarda oturmak isteyen Altındağlı vatandaşlar, evlerini kendi elleriyle yıkarak belediyeye destek oluyor. Harun Birbilen de bu vatandaşlardan biri…

"BAŞKAN TİRYAKİ'NİN KARARLI MÜCADELESİNE DESTEK OLMAK İSTEDİK"

Harun Birbilen Önder Mahallesi'nde bulunan, doğup büyüdüğü, yıllarca ailesiyle birlikte yaşadığı 3 katlı evini kentsel dönüşüme destek olmak amacıyla, kendi elleriyle yıktı. 1988 yılında yaptıkları, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği evi yıkarak Altındağ'ın gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ve Başkan Tiryaki'nin mücadelesine destek olmak istediklerini söyleyen Birbilen yıkım kararını nasıl verdiklerini şu sözlerle anlattı.

"1988 yılından beri ailem, amcalarım, kardeşlerim Önder Mahallesi'nde, bu binada oturduk. Çocukluğum burada geçti. Burası bizim evimiz, bizim toprağımız… Ama artık doğalgazlı, daha modern bir dairede oturmak istedik. Sobalı evde hayat zor… Bu nedenle ailemle birlikte evimizi boşalttık. Boşaltılan ve kendi kaderine terk edilen evlere uygunsuz kişiler ve son zamanlarda Suriye'den kaçıp gelen vatandaşlar yerleşiyor. Biz istedik ki mahallemizin huzuru bozulmasın. Bizim evimize de böyle insanlar gelip yerleşmesin. Hem komşularımızın huzuru kaçmasın hem de kentsel dönüşüme destek olalım dedik. Bu nedenle evimizi kendi imkanlarımızla ve kendi ellerimizle yıktık."

"TÜM ALTINDAĞLI HEMŞEHRİLERİMİZE ÖRNEK OLMAYI DİLİYORUZ"

Başkan Tiryaki'nin kararlı mücadelesini çok yakından takip ettiklerini ve inandıklarını belirten Birbilen, destek verdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Birbilen "Altındağ çok değerli bir yer… En güzide ve en eski yaşam merkezi aslında. Daha iyisini hak ettiğine inanıyorum. Ama her şeyi devletten ve belediyeden beklemek de olmaz. Buna bizlerin de destek vermesi lazım." dedi. "Komşularımızdan ve diğer Altındağlı vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz." diyen Birbilen, herkesi kentsel dönüşüme destek olmaya çağırdı.

Başkan Tiryaki'nin gecekondulaşmayla mücadelesine hak verdiklerini söyleyen Birbilen "Başkan Tiryaki Altındağlı vatandaşlar daha iyi şartlarda yaşasın diye mücadele ediyor. Buna destek olduğumuz için çok mutluyuz. Yıktığımız bina toplam 1513 metrekare… 6 daire ve 1 dükkanımız vardı. Bunları kiraya verebilirdik. Ama biz kiradan vazgeçtik. Evimizi kendi imkanlarımızla yıktık, gittik başka bir yerde oturuyoruz. İnşallah biz öncü olacağız. Evimizin yerine bina yapıldığında toprağımıza geri dönüp, mahallemize tekrar taşınacağız. Burası bizim evimiz…" dedi. Birbilen evlerini yıktıktan sonra Başkan Tiryaki'nin kendilerini aradığını ve teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altındağlı Vatandaşlardan Kentsel Dönüşüme Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement