Altındağlı Kadınların Eserleri Yılsonu Sergisinde - Son Dakika
Yerel

Altındağlı Kadınların Eserleri Yılsonu Sergisinde

Altındağlı Kadınların Eserleri Yılsonu Sergisinde

Altındağ Belediyesi’ne bağlı kadın eğitim kültür merkezlerinin yılsonu sergisi açıldı.

26.05.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi'ne bağlı kadın eğitim kültür merkezlerinin yılsonu sergisi açıldı. Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde birbirinden güzel eserler sergilendi. Altındağlı kadınlar, yıl boyunca öğrendiklerini sergilere taşıdı. Yeteneklerini yılsonu sergilerindeortaya koyan Altındağlı kadınların el emeği göz nuru eserleri büyük beğeni topladı.

ALTINDAĞLI KADINLARIN ESERLERİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Altındağ Belediyesi Seymen Ekibi'nin gösterisiyle devam etti. Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi Halk Oyunları Topluluğu, Van Yöresi'ne ait oyunla izleyicileri coşturdu. Kurdele kesiminin ardından Altındağlı kadınların eserleri görücüye çıktı. Altındağ Belediyesi'ne bağlı 24 kadın eğitim kültür merkezinde eş zamanlı olarak yılsonu sergileri açıldı. 40 binden fazla kişiye hizmet veren kadın eğitim kültür merkezlerinde farklı sanat dallarından binlerce eserle karşılaşmak mümkün. Sabun, tel kırma, el örgüsü, el nakış, mefruşat, şiş dantel, kurdele ve takı çalışmaları bunlardan sadece birkaçı.

"BURADA KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Suna Şahin, sergide sabundan yaptığı eserlerin yer aldığını söyledi. Sergi için 1 yıldır özveriyle çalıştığını belirten Şahin, Altındağ'da çok yetenekli kadınlar olduğuna dikkat çekti. Şahin, kadın eğitim kültür merkezinin kendisi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kültür merkezinde kendini değerli hissettiğini ifade eden Şahin: "Burada kendimi evimde gibi hissediyorum" dedi. Suna Şahin, kültür merkezleri sayesinde özgüven kazandıklarının altını çizerek burada iyi arkadaşlıklar edindiklerini de sözlerine ekledi.

"VEYSEL TİRYAKİ'NİN ÇOK EMEĞİ VAR"

Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden Melike Salar ise tel kırma eserlerle sanatseverlerin karşısına çıktığını dile getirdi. Tel kırma sanatından masa örtüleri ve tablolar yaptığına işaret eden Salar, Altındağlı kadınların yılsonu sergilerinde birbirinden başarılı çalışmalara imza attığını aktardı. Salar şöyle konuştu: "Altındağlı kadınların neler yapabileceğini artık herkes görüyor. Kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Her geçen gün daha donanımlı bir hale geliyoruz. Yılsonu sergisi de buna en güzel örnek… Bu durumun ortaya çıkmasında belediye başkanımız Veysel Tiryaki'nin çok emeği var. Kendisine tüm Altındağlı kadınlar adına teşekkür ederim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağlı Kadınların Eserleri Yılsonu Sergisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement