Altındağ Belediyesi İki Mahallede Yıkım Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Altındağ Belediyesi İki Mahallede Yıkım Çalışmalarına Devam Ediyor

Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder ve Ulubey mahallelerinde başladığı yıkım çalışmalarına devam ediyor.

01.09.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder ve Ulubey mahallelerinde başladığı yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 45 binden fazla gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder ve Ulubey Mahallesi'nde kararlı yıkım çalışmasını sürdürüyor. Ulubey'de 24033, 24032, 24031. adalarda 400 kaçak yapının yıkımını sürdüren Altındağ Belediyesi, kararlı tutumundan vazgeçmiyor. Önder Mahallesi'nde ise 24052, 24053, 24054, 24055, 23418, 23419, 23427, 23428, 23429, 24430, 24264, 23426 numaralı adalarda 900 kaçak yapının yıkımına devam eden ekipler, imar planına göre park yapılacak olan 22446 numaralı adayı da gecekondulardan temizledi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Biz Altındağ'da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz" dedi.

Yıkımların süratle devam edeceğinin altını çizen Tiryaki, çok hızlı çalıştıklarını ve 2 ay gibi kısa bir sürede kimisi tek katlı, kimisi çok katlı binlerce kaçak yapının yıkıldığını söyledi. Yıkımların daha da hız kazanacağını kaydeden Tiryaki, "Allah kısmet ederse Altındağ'ı çok daha güzel günler bekliyor. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Altındağ'ın diğer mahallelerini nasıl yıktıysak, nasıl geri adım atmadıysak ve yolumuzdan hiç dönmediysek yine aynen böyle olacak. Bugüne kadar 45 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıktık. Söz verdiğimiz gibi yıkımlarımızı sürdürüyoruz. Altındağlılar her şeyin en iyisini hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıkımların vatandaş tarafından istendiğine dikkati çeken Tiryaki, şunları kaydetti:

"Bu bölge yıkımın önünde pek çok engeli olan bir mahalleydi. Burada yıkım başlatabilmek için çok fazla engelle mücadele etmek zorunda kaldık. Bölgenin suç örgütlerinin ve göçmenlerin yerleşim yeri olduğunun farkındayız. Ancak herkes bilsin ki, vatandaş istemediği sürece hiçbir mahallemizde yıkım yapmadık. Burada da asıl hak sahiplerinin yüzde 99'u bu yıkımı istiyor ve yıllardır bekliyordu. Bu zamana kadar ne dediysek, yaptık. Bundan sonra da öyle yapacağız. Vatandaşlarımıza sağduyulu tavırları ve sabırları için teşekkür ederim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ Belediyesi İki Mahallede Yıkım Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement