Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika
Güncel

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Gözyaşlarını Tutamadı

Ankara Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, imam hatip okullarında okuduğu yıllarda imam hatipli olduğunu söylemediğini ifade ederek gözleri doldu.

17.10.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, imam hatip okullarında okuduğu yıllarda imam hatipli olduğunu söylemediğini ifade ederek gözleri doldu. İnsanların imam hatip liseli olduğunu söyleyemediği yıllar olduğunu anlatan Tiryaki, "Birçok insanımız bunu bilmiyor ya da unuttu. Çok iyi hatırlıyorum ben de söyleyememiştim" dedi.

Altındağ Belediyesi'nin Bolu'nun Paşaköy mahallesinde yaptırdığı Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle eğitime açıldı. 24 derslik, 5 fen laboratuvarı bulunan 240 öğrenci kapasiteli okulun açılışına Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Altındağ Belediye Başkanı Ak Partili Veysel Tiryaki ve çok sayıda davetli katıldı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın talimatıyla tören öncesi yağan yağmur nedeniyle konuşmaların yapılacağı tören okulun içinde bulunan salona alındı.

Törende konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, imam hatip okullarında okuduğu dönemlerde yaşadığı zorluklardan bahsederken gözleri doldu ve bir süre konuşamadı. Tiryaki, insanların imam hatip liseli olduğunu söyleyemediği yıllar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir çok insanımız bunu bilmiyor ya da unuttu. Çok iyi hatırlıyorum ben de söyleyememiştim. İnsanların okuduğu okulu söylemediği yıllardan itilip kakıldığı bir dönemden bugün artık herkesin teşvik ettiği, gururla söylediği, devletin en iyi makamlarını işgal eden insanların bu okullardan yoksullukla büyüyüp geldikleri bir noktaya geldik" Tiryaki'nin bu konuşması salonda bulunanlar tarafından alkış aldı.

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise, şunları söyledi: "İmam hatip lisesinden bahsetmek ve imam hatip lisesinin öneminden bahsetmek başka okullarla ilgili asabiyetlerden farklıdır. İmam hatip lisesinde okumak Türkiye'de ikinci sınıf bir okulda okumak, ikinci sınıf bir okul mensubu olmak anlamına geliyordu. Bizim yaşadığımız dönemlerde bu kadar değildi. Çok daha gerilere gittiğimizde, bu işlerin ilk başladığı yıllara gittiğimizde 1949 yıllarından itibaren çok zor şartlarda, çok imkansızlıklar içerisinde yaşayan, yetişen insanlar var. O zamanlar devleti idare edenler ve yönetenler imam hatip liselerini mecbur kaldıkları için açtıkları okullar olarak görmüşler. Binasından fiziki imkanlarına kadar, gönderdikleri öğretmenlere kadar hep imam hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapmışlardır." - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement