Altına İlgi Azaldı - Son Dakika
Ekonomi

Altına İlgi Azaldı

Altına İlgi Azaldı

Bankaların 'altın hesaplarındaki' toplam mevduat azaldı. Mevduat bankalarındaki altın depo hesapları düşerken katılım bankalarındaki hesaplar seviyesini korudu.

22.11.2014 09:41  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yastık altında tutulan altınların bankalara yatırılmaya başlamasıyla birlikte bankalardaki altın hesapları ciddi büyüklüklere ulaştı. "Kıymetli maden depo hesapları" olarak anılan altın hesaplarının toplam büyüklüğü 2007'de 138 milyon lira seviyelerindeyken 2013'ün Ekim ayı itibarıyla 20,2 milyar lirayı aştı. Böylesine hızlı büyüyen depo hesapları geçtiğimiz yıldan bu yana azalmaya başladı..

BANKALARIN ALTIN HESAPLARI ERİDİ

Altın hespları geçtiğimiz eylül ayından bu yana yüzde 18 gerileme gösterdi. Bankacılık sektöründe toplanan altının büyüklüğü bir önceki yılın aynı ayına göre 3,7 milyar lira geriledi. Merkez Bankası verilerine göre vatandaşın bankalarda tuttuğu altınları gösteren 'kıymetli maden depo hesaplarında' eridi. Uzmanlar, bu gerilemeyi faizdeki yükselişin altına yatırımı azaltmasına bağladı.

KATILIM BANKALARI ETKİLENMEDİ

Verilere göre katılım bankalarının altın hesaplarına ise ilgide bir azalma olmadığı belirtiliyor.

UZMANINA GÖRE UMUTLAR FAİZDE

Ekonomi uzmanlarına göre altın depo hesaplarında görülen düşüşün iki nedeni var.

1.Amerikan Merkez Bankası FED'in 2015 ortalarından sonra faiz artırabileceği beklentisi vatandaşın altından uzak durmasına neden oluyor.

2. Bu yılın başından itibaren ekonomik büyümede görülen daralma ve işsizlikteki artış vatandaşı altın tasarrufunu kullanmaya yöneltti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altına İlgi Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement