Altın Otu Canından Ediyordu - Son Dakika
Yerel

Altın Otu Canından Ediyordu

Altın Otu Canından Ediyordu

Fethiye'de, altın otu toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen çoban mahsur kaldı.

15.04.2014 10:52  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de, altın otu toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen çoban mahsur kaldı. Cep telefonuyla isteyen çoban, UMKE ve askeri helikopterin yardımıyla kurtarıldı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde çobanlık yapan 60 yaşındaki İsmet Çelik, Akdağlar Büngüş mevkiinde yetişen altın otundan toplamak için Mopak Marina yanından dağa çıktı. Yaklaşık bin metreye tırmanan ve bir süre altın otu arayıp toplayan İsmet Çelik bir kayanın ucundaki otu almak isterken yaklaşık 5 metreden sarp ve dik kayalıklardan aşağı düştü. Sol ayağı kırılan ve zor durumda kalan İsmet Çelik cep telefonuyla yakınlarını arayıp yardım getirmelerini istedi. Yakınlarının 112 Komuta Merkezini araması üzerine UMKE ekibi hemen yola çıktı. Göcek'ten yaklaşık bin metre Akdağa tırmanan UMKE ekibi zirvenin 50 metre altında fark ettiği yaralı vaziyetteki İsmet Çelik'e ulaşıp ilk yardımı gerçekleştirdi. Bulundukları yerden yaralı İsmet Çelik'i taşımanın mümkün olmadığına kanat getiren ekip Dalaman Hava Meydan Komutanlığından Askeri Helikopter desteği istedi.

Çoban İsmet Çelik için havalanan askeri helikopter, bir süre bölgede araştırma yaptıktan sonra yaralının yerini tespit etti. Aşağı inen askerler tarafından sedyeye bağlanan İsmet Çelik, helikoptere alınıp Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Genel durumunun iyi olduğu bildirilen Çelik'in, sol bacağının röntgeni çekilerek kırık olduğu tespit edildi.

UMKE Fethiye Sorumlusu Ergün Kocagöz " Ekipteki Keziban Alabaş ,Mustafa Eren,Hurşit Topal, Osman Çınarla birlikte komuta merkezinden ot toplamak için dağa çıkan ve düşerek yaralanan kişinin bulunması için talimat verilince Saat 15: 00 gibi yola çıktık. Yaklaşık bin metrelik Göcek Akdağ zirvesine tırmandık. Dağ çok sarptı. Altın otu denilen bu mevsimde bulunan otu toplamak için çıkan İsmet Çelik'e yaralı vaziyette mahsur kaldığı yere kadar ulaştık ilk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Dağın sarp ve dik olmasından dolayı Dalaman Hava Meydan Komutanlığından yardım istedik. Askeri Helikoptere yaralıyı verdik. Zor şartlarda can kurtamanın sevincini yaşadık" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Otu Canından Ediyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement