Altın Koza'da 30 Kısa Film Finale Kaldı - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'da 30 Kısa Film Finale Kaldı

Adana'da bu yıl 21'incisi organize edilen Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda 4 kategoride 30 kısa film finale kaldı.

24.08.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bu yıl 21'incisi organize edilen Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda 4 kategoride 30 kısa film finale kaldı.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması Ön Değerlendirme Kurulu'nda görev alan sinema yazarı Senem Erdine, yönetmenler Mehmet Güleryüz ve Ahmet Sönmez, kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel kategorilerinde başvuran kısa filmleri değerlendirdi.

KURMACA'DA 10 FİLM YARIŞACAK

Buna göre 'Kurmaca Dalı'nda Saç (Ümit Tayam - Ege Üniversitesi), Bir Maç Günlüğü (Deniz Özden - Beykent Üniversitesi), Re (Efe Can Yıldız - Anadolu Üniversitesi), Dayımın Evi (Şerif Polat - Mersin Üniversitesi), Mahalle Kahvesi (Ali Tansu Turhan - Bahçeşehir Üniversitesi), Perperok (Mert Daş - Akdeniz Üniversitesi), Tatmin (Mahmut Telci- Marmara Üniversitesi), Çapulcu Bahçesi (Sertaç Koyuncu - 9 Eylül Üniversitesi), Cafe de' Kitap (Emrah Cevher -Mersin Üniversitesi) Pencere (Arzu Selime Sezer -Marmara Üniversitesi) finalde yarışmaya hak kazandı.

BELGESEL'DE 8 FİLM İDDİALI

'Belgesel Dalı'nda ise Anadolu'nun Çatısında (Abdullah Mücahit Birol-Engin Uğan-Ege Üniversitesi), Kar Tutan Çocuklar (Mustafa Koçoğlu-İstanbul Üniversitesi), Benden Önce (Mehmet Emre Gül- Selçuk Üniversitesi), Çirok (Muhammet Beyazdağ -Akdeniz Üniversitesi), Kara (Umut Biçici-Selçuk Üniversitesi), Çafi (Savaş Yavuz-Selçuk Üniversitesi), Karapol (Melih Kundakçıoğlu - Bahçeşehir Üniversitesi), Debbağ (Sadık Coşkun Akbaş-Onur Eğri-Şenay Yetüt-Çiğdem Coşkun-Gaziantep Üniversitesi) finale kalan filmler oldu.

CANLANDIRMA 6 FİLM ÖDÜL İÇİN YARIŞACAK

'Canlandırma Dalı'nda Merdivenler (Serdar Çotuk- Buğra Uğur Sofu- Dumlupınar Üniversitesi), Durak (Buğra Uğur Sofu-Serdar Çotuk -Dumlupınar Üniversitesi), Haykırışa Serzeniş (Metin Vatansever - Anadolu Üniversitesi) Öz (Oğuz Çağrı Kara -Selçuk Üniversitesi), Oksijen (Murat Kılıç - Anadolu Üniversitesi), Salkım Söğüt (Ethem Onur Bilgiç - Mimar Sinan Üniversitesi) finalde yarışacak kısa filmler olarak açıklandı.

DENEYSEL'DE 6 FİLM FİNALE KALDI

'Deneysel Dalı'nda ise O2-Oksijen (Naci Anıl Konya-Selçuk Üniversitesi)

Gölgenin Kanatlar (Başak Ulusoy-9 Eylül Üniversitesi) Evcilik (Ezgi Büşra Çınar-Akdeniz Üniversitesi), Mısır (Emre Tanrıseven-9 Eylül Üniversitesi

Rea (Kerem Akbaş-Ege Üniversitesi) Tatlı Rüyalar Şirketi (Adil Giray Çapan-Ege Üniversitesi) kısa filmlerin yarışacağı bildirildi.

HER DALIN BİRİNCİSİNE PARA ÖDÜLÜ

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nı değerlendiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza Film Festivali'nin geleneksel bölümlerinden olan bu yarışmada günümüz Türk Sineması'nda üreten bir çok ismin keşfedildiğini belirtti. Sözlü, " Türkiye'de sinema-televizyon eğitimi veren üniversitelerin öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmamıza gösterilen ilgi Türk Sineması'nın geleceği adına sevindiricidir. Yarışmaya katılan genç sinemacılarımıza başarılar diliyor, onları Adana'da ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda her dalda 'En İyi Film' seçilen eserlere 7 bin 500'er lira para ödülü verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'da 30 Kısa Film Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.


Advertisement