Kadınların Dört Gözle Beklediği Altın Fuarı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kadınların Dört Gözle Beklediği Altın Fuarı Açıldı

Kadınların Dört Gözle Beklediği Altın Fuarı Açıldı

Türkiye'de kadınların gözdesi olan kuyumculuk fuarının 7. si İzmir'de açıldı. Ziyaretçi kadınlar sergilenen altın fulardan gözlerini alamadı.

05.02.2016 11:51  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da genellikle özel davetlerde takılmak üzere alınan altın fular, bir firma aracılığıyla yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'de piyasaya sunuldu. Türkiye'de gelinlerin yeni gözdesi olan altın fular, İzmir'de 7'ncisi açılan Kuyumculuk Fuarı'nda da sergilendi.

ADI HİTİT KOLEKSİYONU

İthalatçı firmanın yetkilisi Serkan Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da "Hitit koleksiyonu" olarak adlandırılan fular, bileklik ve küpeden oluşan altın takımın, yapı olarak Trabzon hasırına benzediğini belirtti.

KADINLAR YAPTI

Tamamen altından oluşan takımın, kadınlar tarafından üretildiğini anlatan Atalay, 14 ve 22 ayar olarak İtalya'dan getirilen altın takımın, büyük firmalar vasıtasıyla Türkiye'nin genelinde satışa sunulduğunu söyledi.



Atalay, 5 takımı yaklaşık 2 ayda üretilen setin üretiminin zahmetli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

PARÇA PARÇA DA SATILIYOR

"İsteyen sadece altın fuları, isteyen fular, bileklik ve küpeden oluşan takımı satın alabiliyor. Renk alternatiflerimiz de mevcut. Rose veya beyaz altından da üretebiliyoruz. 14 ayarın takımı 38 bin liraya, tek fuları 27 bin liraya satılıyor. 22 ayarda ise takım 50 bin liraya, tek fular 35 bin liraya satılıyor."

DERİN DEKOTELERİN VAZGEÇİLMEZİ

Serkan Atalay, 1 metre boyunda, 220 gram ağırlığındaki altın fuların, İtalya'da özellikle derin dekolteli kıyafetleri tamamlayıcı nitelikte özel davet ve gecelerde tercih edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Altın fulara gösterilen ilgi çok yüksek. Bizim kültürümüzde büyük ve ağır parçalar tercih edildiği için özellikle doğu illerindeki düğünlerde gelinler, çok severek alıyor. Arzu edilirse bilekliği de kolye gibi büyük boyda yaptırabiliyoruz. Gerçekten özel ve evladiyelik bir parça. Türkiye'de satışa sunduğumuz 2 yılda 100'e yakın fuarı sattık."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kadınların Dört Gözle Beklediği Altın Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANTİ AKP: AZİZ NESİN BU MİLLETİN YÜZDE KIRKI APTAL VE AHMAK DEMİŞTİ 100 KİŞİDE 65 KİŞİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE SICAK BAKTIĞI İÇİN DEMEK OLUYOR Kİ BU MİLLETİN YÜZDE 65 LİK BİR GURUBU AHMAK BU DA DEMEK OLUYOR Kİ AZİZ NESİN YÜZDE 40 DİYEREK İSKONTO YAPMIŞ İNSAFLI RAKAM VERMİŞ BU GÜN YAŞAMIŞ OLSAYDI MİLLETİN 100 DE 90 LIK GURUBUNA AHMAK DEMEK ZORUNDA KALIRDI NE YAZIK Kİ... 0 3 Yanıtla
  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement