Altın Fiyatlarında Düşüşün Sürmesi Bekleniyor - Son Dakika
Ekonomi

Altın Fiyatlarında Düşüşün Sürmesi Bekleniyor

Altın Fiyatlarında Düşüşün Sürmesi Bekleniyor

Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, fiyatların bir miktar daha aşağı geleceğini düşünüyor.

23.09.2014 16:52  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doların diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, emtia piyasalarını olumsuz etkiliyor.

Haftanın ilk gününe 1.215 dolardan başlayan altının ons fiyatı dün 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviye olan 1.208 doları gördü.

Bugün ise sabah saatlerinde 1.217 dolar seviyesinde. Peki ama yatırımcı bu dönemde ne yapmalı, düşüş kalıcı mı?

"1180 DOLARA KADAR GERİLEYEBİLİR"

Üst üste 3 haftadır düşen altının seyrini değerlendiren Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "İlk etapta hatta birkaç seans içinde 1200 doları görebiliriz sonra da 1180'e kadar gerileyebilir. Böylece 3. kez 1180 doları görmüş olacağız tabii pariteye de bağlı. Veri akışının devam etmesi de düşüşü etkiliyor." dedi.

FED, DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRABİLİR

Altında ileriye yönelik tahminlerde bulunan Yıldırımtürk, "Özellikle Amerikan tahvil faizlerinin yüzde 3'lere doğru yükselmesi veya ekimdeki FED tolantısı sonucu altın, 1000-1100 dolara kadar gerileyebilir. Tabii özellikle kaldıraçlı piyasalarda kısa vadeli açık pozisyon kapatma işlemleri zayıflarsa altın o zaman daha hızlı geriler. " dedi.

"YATIRIMCI TRENİ KAÇIRDI"

Altın yatırımcısı almak için beklemeli fakat satmak için treni kaçırdı diyen Yıldırımtürk, "Dolar kurunun yükseliyor olması dışardaki fiyatı içeriye aynı oranda yansıtmıyor. Merkez Bankası bu haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizde herhangi bir değişiklik yapmazsa, 2.24'lerde olan dolar tekrardan 2.20'lere gerileyebilir. Bizde içeride dışarıdaki fiyatları daha iyi hissedebiliriz. Şu anda tam olarak hissedemiyoruz. O zaman gram altın 83-84 gibi seviyeleri görebilir. Altının onsu 1180 dolara gerilediğinde şayet dolar 2 liranın altında ise gram altın 79 lirayı görebilir. Şu anda talep yok tabii düşerse talep olabilir. Yatırımcıya almak için alece etmemelerini önerebilirim." açıklamasında bulundu.

Kaynak: HT

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Fiyatlarında Düşüşün Sürmesi Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ahaha: çıkmaya başladı bile 5 3 Yanıtla
  • Hüseyin: Bunun gibi haberlere itibar edip galeyana gelmeyin. Altın taban yapacakta, dünya ekonomisi mi çökecek ? Peh. . . 2 0 Yanıtla
  • denizci: Vatandaş altınlarıni bankalara karsiliksiz götürmeye devam etsin takı altınları sıfır değere inene kadar, aMer ikan oyunu bu, bir ülkeyi bitirmenin yollari 0 0 Yanıtla
  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement